Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Materialized LeanDroid Fights Your Poor Battery Life

Battery life has always been one of the biggest problems facing most Android devices. … more

Bump! Workaround for the LG G3 Locked Bootloader – XDA TV

The LG G3 is a power house device. It’s been a favorite of many people. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Samsung S3 not recognised after Kitkat 4.4 Omni install

OP Frogstar007

19th March 2014, 09:07 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Hi Guys

Yesterday I changed from Android 4.3 to Kitckat 4.4 Omni Rom.

The problem i am having is my PC (windows 8) is now not recognizing the phone 100%. When i plug my phone in the pc makes that sound indicating that a device has been connected to it but it does not display in File Manager. When I disconnect the phone the PC makes that sound indicating that the device has been disconnected. So it is recognizing it to some extent but it is not available in file manager. Phone is charging when connected.

Kies does not recognize the phone at all however Wondershare MobileGo for Android does.

I have tried the following.
  • Installed drivers found on this forum
  • Installed Kies & its drivers
  • Various combinations of uninstalling and reinstalling the drivers
  • Various combinations of disconnecting and rebooting the phone and the pc
  • Tried 3 different cables.
.
19th March 2014, 02:26 PM   |  #2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 727
 
3,318 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Search and follow a guide on how to completely remove usb devices from windows 8.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
19th March 2014, 02:46 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Search and follow a guide on how to completely remove usb devices from windows 8.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk



Hi boomboomer
Thanks for the reply, but I dont understand your solution. I cannot even find my device let alone remove it.
19th March 2014, 04:06 PM   |  #4  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 727
 
3,318 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Your problem is in windows 8, where a conflict exists. Use Google to search for a step by step guide.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
19th March 2014, 06:11 PM   |  #5  
tallman43's Avatar
Senior Member
Flag The Land of Android
Thanks Meter: 358
 
1,109 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by Frogstar007

Hi Guys

Yesterday I changed from Android 4.3 to Kitckat 4.4 Omni Rom.

The problem i am having is my PC (windows 8) is now not recognizing the phone 100%. When i plug my phone in the pc makes that sound indicating that a device has been connected to it but it does not display in File Manager. When I disconnect the phone the PC makes that sound indicating that the device has been disconnected. So it is recognizing it to some extent but it is not available in file manager. Phone is charging when connected.

Kies does not recognize the phone at all however Wondershare MobileGo for Android does.

I have tried the following.

  • Installed drivers found on this forum
  • Installed Kies & its drivers
  • Various combinations of uninstalling and reinstalling the drivers
  • Various combinations of disconnecting and rebooting the phone and the pc
  • Tried 3 different cables.
.

Did you disable driver signature when installing new drivers in windows 8 ? Also you could try another file manager for windows like Free Commander or Total Commander or other alternatives that are about...
11th August 2014, 08:16 PM   |  #6  
Member
Flag Rome
Thanks Meter: 45
 
48 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
OP, i 'm exactly having the same problem. I don't know what to do anymore :\

Have you found any solution?
12th August 2014, 09:03 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Quote:
Originally Posted by ilovehc

OP, i 'm exactly having the same problem. I don't know what to do anymore :\

Have you found any solution?


Mine turned out to be a faulty data cable.

The Following User Says Thank You to Frogstar007 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes