FORUMS

New Xposed for Lollipop 5.0 Update Fixes Major Bugs

Senior Recognized Developer rovo89 has patched Xposed for Lollipop 5.0 to … more

Download Sony’s new AOSP-like concept for Xperia Z3

Over in our forums, Recognized Contributor Jozinek has posted a very … more

OnePlus 2 vs Moto X Style: Which is The Better Flagship?

Two big industry names have announced their newest flagship phones within the … more

Making Your Own Xposed Modules Is Easier Than You Think

Close to the heart of XDA is the Xposed Framework by Rovo89. Most of … more

Samsung S3 not recognised after Kitkat 4.4 Omni install

8 posts
Thanks Meter: 1
 
By Frogstar007, Junior Member on 19th March 2014, 08:07 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi Guys

Yesterday I changed from Android 4.3 to Kitckat 4.4 Omni Rom.

The problem i am having is my PC (windows 8) is now not recognizing the phone 100%. When i plug my phone in the pc makes that sound indicating that a device has been connected to it but it does not display in File Manager. When I disconnect the phone the PC makes that sound indicating that the device has been disconnected. So it is recognizing it to some extent but it is not available in file manager. Phone is charging when connected.

Kies does not recognize the phone at all however Wondershare MobileGo for Android does.

I have tried the following.
  • Installed drivers found on this forum
  • Installed Kies & its drivers
  • Various combinations of uninstalling and reinstalling the drivers
  • Various combinations of disconnecting and rebooting the phone and the pc
  • Tried 3 different cables.
.
 
 
19th March 2014, 01:26 PM |#2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 822
 
More
Search and follow a guide on how to completely remove usb devices from windows 8.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
19th March 2014, 01:46 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by boomboomer

Search and follow a guide on how to completely remove usb devices from windows 8.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk



Hi boomboomer
Thanks for the reply, but I dont understand your solution. I cannot even find my device let alone remove it.
19th March 2014, 03:06 PM |#4  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 822
 
More
Your problem is in windows 8, where a conflict exists. Use Google to search for a step by step guide.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
19th March 2014, 05:11 PM |#5  
tallman43's Avatar
Senior Member
Flag The Land of Android
Thanks Meter: 433
 
More
Quote:
Originally Posted by Frogstar007

Hi Guys

Yesterday I changed from Android 4.3 to Kitckat 4.4 Omni Rom.

The problem i am having is my PC (windows 8) is now not recognizing the phone 100%. When i plug my phone in the pc makes that sound indicating that a device has been connected to it but it does not display in File Manager. When I disconnect the phone the PC makes that sound indicating that the device has been disconnected. So it is recognizing it to some extent but it is not available in file manager. Phone is charging when connected.

Kies does not recognize the phone at all however Wondershare MobileGo for Android does.

I have tried the following.

  • Installed drivers found on this forum
  • Installed Kies & its drivers
  • Various combinations of uninstalling and reinstalling the drivers
  • Various combinations of disconnecting and rebooting the phone and the pc
  • Tried 3 different cables.
.

Did you disable driver signature when installing new drivers in windows 8 ? Also you could try another file manager for windows like Free Commander or Total Commander or other alternatives that are about...
11th August 2014, 07:16 PM |#6  
Member
Flag Rome
Thanks Meter: 48
 
More
OP, i 'm exactly having the same problem. I don't know what to do anymore :\

Have you found any solution?
12th August 2014, 08:03 AM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by ilovehc

OP, i 'm exactly having the same problem. I don't know what to do anymore :\

Have you found any solution?


Mine turned out to be a faulty data cable.
The Following User Says Thank You to Frogstar007 For This Useful Post: [ View ]
4th February 2015, 11:42 PM |#8  
Junior Member
Flag Panama
Thanks Meter: 2
 
More
what about windows 7? Just ran into this very same situation!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes