FORUMS

Which IM Client on Android is best?

With so many different messengers to choose from, it can be tough to find the best one for you and … more

Android Factory Reset Security Flaw and More – XDA TV

Nvidia is releasing a 500Gb SHIELD TV Pro! That and much more news is … more

Android M Code Name: Macadamia Nut Cookie

While the official name for the latest iteration of Android has yet to be revealed, the code … more

XDA Recap: This Week In Android (May 17 – 23)

Another week, another recap. The Sunday tradition marches on this week with a fresh … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Screen working but touching isn't

11th February 2014, 07:21 PM |#1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
I wiped my phone (had lots of problems, phone in boot-loop .. etc.. I "think" it turned out to be a simple hardware problem, the power button is stuck sometimes .. and sometimes it's not.. so got unlucky) ..
anyways I managed to "miraculously" wipe the phone and make it clean .. however another problem popped up.. the screen is working just fine with the display... but once I tried to input with touching it didn't work at all
I installed a CWM touch recovery to test in recovery mode and still the touch is not working..
I think it's a hardware problem, but what exactly could be the problem here?
 
 
11th February 2014, 09:22 PM |#2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 810
 
More
Usually due to flashing the wrong file, blowing the digitiser. Only fix is a new screen assembly.
The Following User Says Thank You to boomboomer For This Useful Post: [ View ]
11th February 2014, 09:35 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by alisj99

I wiped my phone (had lots of problems, phone in boot-loop .. etc.. I "think" it turned out to be a simple hardware problem, the power button is stuck sometimes .. and sometimes it's not.. so got unlucky) ..
anyways I managed to "miraculously" wipe the phone and make it clean .. however another problem popped up.. the screen is working just fine with the display... but once I tried to input with touching it didn't work at all
I installed a CWM touch recovery to test in recovery mode and still the touch is not working..
I think it's a hardware problem, but what exactly could be the problem here?


try flashing the stock rom again with the wipes once.
if the problem persists, m afraid it would BE a hardware problem.
The Following User Says Thank You to help_em_up.... For This Useful Post: [ View ]
11th February 2014, 10:21 PM |#4  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
woh a single flash file can blow your whole screen, that seems weird to me, I've always thought the hardware issues can be caused by software mistakes but not to that extent, I don't think I've installed a wrong file though ..
11th February 2014, 10:40 PM |#5  
hierarchy666's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 207
 
More
Quote:
Originally Posted by alisj99

woh a single flash file can blow your whole screen, that seems weird to me, I've always thought the hardware issues can be caused by software mistakes but not to that extent, I don't think I've installed a wrong file though ..

I'm sure you fried your Digitiser by flashing wrong file.

See here there are others too.
The Following User Says Thank You to hierarchy666 For This Useful Post: [ View ]
11th February 2014, 10:50 PM |#6  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by help_em_up....

try flashing the stock rom again with the wipes once.
if the problem persists, m afraid it would BE a hardware problem.

Quote:
Originally Posted by hierarchy666

I'm sure you fried your Digitiser by flashing wrong file.

See here there are others too.

I guess you're right on this one.. I was very careful on downloading everything for S3, but I think while desperately searching for a solution I didn't notice a download in one of the CWMs and fried it.. oh well .. everything went down the drain ...
11th February 2014, 10:55 PM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
so a replacement of the digitizer shall do? if I could give it to the service repair, not the whole screen, just the digitizer?
or I have to replace the whole screen?
11th February 2014, 11:15 PM |#8  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
I've said a replacement of a digitzer ONLY would help because I've seen many sites close to my place (Malaysia) offering Digitizer only and they claim it would be help with non-responsive touch issue.
12th February 2014, 02:27 AM |#9  
Jumaqidi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 192
 
More
Quote:
Originally Posted by alisj99

I've said a replacement of a digitzer ONLY would help because I've seen many sites close to my place (Malaysia) offering Digitizer only and they claim it would be help with non-responsive touch issue.

Just nid to replace the digitizer.

Sent from my SM-N9005 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to Jumaqidi For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes