Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,161 Members 51,785 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Signal problems after installing custom ROM

Tip us?
 
oriwass
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Aug 2014
Default [Q] Signal problems after installing custom ROM

Hello,

I've been facing this problem for days now, tried almost everything and still no luck, so I'm sorry if it's been asked before, but I'm truly hopeless.

Right now, my SGS3 works only on stock ROMs. Every time I try to install a custom ROM (JB or KK) I have a problem with the signal - either baseband, IMEI and everything is "unknown", or everything is good (IMEI not "0049...", there are full correct APNs) but it still displays the "error while searching for networks" message.

Fortunately (as I realized on other threads),I can always go back to square one, flash a stock 4.3, with no problems with IMEI or anything, but, you know, stock sucks.

I tried installing every modem I ran into, but nothing helped. Is there a secret step from stock to custom on samsung devices I'm skipping (I'm an ex-nexus user...)?
 
LuciIT
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 136
Join Date: Aug 2013
Location: Bucharest
+1
Same problem, no solution until now
Devices
Samsung Galaxy Y(sold)
Samsung Galaxy S Advance(sold)
Samsung Galaxy S III(stock 4.3)
The Following User Says Thank You to LuciIT For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
lsalamun
Old
#3  
lsalamun's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 128
Posts: 493
Join Date: Mar 2011
Location: Varaždin
Quote:
Originally Posted by oriwass View Post
Hello,

I've been facing this problem for days now, tried almost everything and still no luck, so I'm sorry if it's been asked before, but I'm truly hopeless.

Right now, my SGS3 works only on stock ROMs. Every time I try to install a custom ROM (JB or KK) I have a problem with the signal - either baseband, IMEI and everything is "unknown", or everything is good (IMEI not "0049...", there are full correct APNs) but it still displays the "error while searching for networks" message.

Fortunately (as I realized on other threads),I can always go back to square one, flash a stock 4.3, with no problems with IMEI or anything, but, you know, stock sucks.

I tried installing every modem I ran into, but nothing helped. Is there a secret step from stock to custom on samsung devices I'm skipping (I'm an ex-nexus user...)?
When you install a custom rom, based on samsung 4.3, do you have emergency calls only/no network?
If yes, install Boeffla kernel 5.3/or beta 5.4 because Boeffla is a patched kernel i.e. it can read patched modems, and then install a patched modem .

From the on you will have your network (no emergency calls/no network problem) and signal should be good.

But first backup your EFS and store it on a very safe location, you have ann app for that, k-Tool on Playstore (requires root).
PHONE: Samsung Galaxy SIII i9300 16gb pebble blue
KERNEL: Boeffla kernel 5.3 stable
ROM: Stock, debloated, fine tuned XXUGND5.
When life gives you lemons, make a lemonade.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes