Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,466 Members 50,455 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

slimkat 4.4.3 working (almost) after official 4.3 update

Tip us?
 
znx
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Nov 2010
Default slimkat 4.4.3 working (almost) after official 4.3 update

I was using slimkat 4.4.2 and restored the official samsung rom 4.3 to try a mhl cable. The result as you may know is that I couldn't install any custom rom that wasn't based on samsung's after that.

Searching here in the forums I found some people saying that it was because of a layout change on partitions, others because of knox, or the update in bootloader...

I installed the twrp-2.7.1.0 recovery and tried to install omni rom with pa_gapps, cm11 etc and I always get an error for gapps (couldn't find build.prop or something...). Tried Omega v58 (based on sam) and it worked, then I tried slimkat 4.4.3 weekly and slim_AIO_gapps (advanced wipe, everything but extsd, format data) and it installed everything fine.

It's almost perfect but now I have only a small problem... when I plug the headset the audio is really bad and sometimes I can't hear anything ... I tried another kernel with the same result. Tried slimkat 4.4.2 stable, same.

Does it make any sense to anyone here? any sugestions on how to fix? flash something somewhere maybe :x

and what is the real problem after the 4.3 official update? if slimkat is working maybe we can make other roms work too.

Thank you in advance
 
boomboomer
Old
#2  
boomboomer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 690
Posts: 3,094
Join Date: Jun 2010
Do a full wipe, all your previous issues were due to files left over from other firmware.

On the headset, go back to stock firmware after a full wipe. If still the same then it is hardware.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Note: This quote doesn't automatically apply to everyone, decide for yourself if it might apply to you.

Quote:
Originally Posted by justruss View Post

What has this place become?

It's essentially a few people graciously answering the same repeating of immature, lazy, demanding questions from the masses.

Nobody searches. Nobody reads the first posts or titles of threads. Nobody even looks at posts a couple above their own.

 
znx
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by boomboomer
Do a full wipe, all your previous issues were due to files left over from other firmware.
I still can't install most roms even with full wipe (gapps error) after the 4.3 official update but I'm happy with slimkat. I think maybe it works because it just copies the gapps files to android without doing other checks, maybe editing the scripts we can "force" the install of other roms too. If anyone have any info, please tell me.

Quote:
Originally Posted by boomboomer
On the headset, go back to stock firmware after a full wipe. If still the same then it is hardware.
Oh, I think it was just a series of bad coincidences. Tried the stock firmware and the headset did not work. Seems like my headset broke the same day all that stuff happened, and I tried the one I use on PC but it didn't connect firmly on s3 so the sound was bad too... just tried a new phone headset and it's working fine.. thank you
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes