Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,274 Members 38,643 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Very slow charging i9300

Tip us?
 
Mikeyman123
Old
(Last edited by Mikeyman123; 30th April 2014 at 11:59 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 19
Join Date: May 2013
Default Very slow charging i9300

So I woke up seeing my phone was at 58%, odd because I slept like 9 hours straight and my phone was charging during my sleep. So after I woke up I went downstairs, made some food, went back up to see my phone went down to 57% whilst charging.
So I've been doing some troubleshooting. I switched batteries, switched chargers etc. I also downloaded galaxy current charging and found out its only max 100ma, on all the 3 chargers I tried. Not sure if the usb port is jammed, always charged stable, and I can use it while charging without it charging on and off.
Using Archidroid 2.4.3. running boeffla kernel, I tried yank555 kernel too and problem persisted, didnt change any charging settings or something tho.

So how do I fix this?
 
Mostix
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 21
Join Date: Feb 2014
Unplug charger from plug it again. I used Sony cable.💁

Sent from my GT-I9300 using XDA
 
blackhand64
Old
#3  
blackhand64's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 177
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Mikeyman123 View Post
So I woke up seeing my phone was at 58%, odd because I slept like 9 hours straight and my phone was charging during my sleep. So after I woke up I went downstairs, made some food, went back up to see my phone went down to 57% whilst charging.
So I've been doing some troubleshooting. I switched batteries, switched chargers etc. I also downloaded galaxy current charging and found out its only max 100ma, on all the 3 chargers I tried. Not sure if the usb port is jammed, always charged stable, and I can use it while charging without it charging on and off.
Using Archidroid 2.4.3. running boeffla kernel, I tried yank555 kernel too and problem persisted, didnt change any charging settings or something tho.

So how do I fix this?
The default charging rate is 1100mA so yours is definitely way too low. Flash boeffla kernel again and download boeffla config v2 from the play store. Then go to the miscellaneous tab (last tab) and change AC charge current to 1100 if it isn't already.

Hope this helps!

Sent from my GT-I9300 using XDA Premium 4 mobile app
 
MerynGoesAndroid
Old
#4  
Member
Thanks Meter 42
Posts: 76
Join Date: Apr 2012
Location: Achterhoek
Quote:
Originally Posted by blackhand64 View Post
The default charging rate is 1100mA so yours is definitely way too low. Flash boeffla kernel again and download boeffla config v2 from the play store. Then go to the miscellaneous tab (last tab) and change AC charge current to 1100 if it isn't already.

Hope this helps!

Sent from my GT-I9300 using XDA Premium 4 mobile app
Just like the guy above, my friend had the same problems and asked me to fix it.

Downloaded Boeffla kernel and set everything up, works like a charm.
Only problem im having is that some chargers still dont seem to work, the phone just dont recognizes them while my Nexus 4 does!
Anyhow, sometimes the kernel settings seem to have reset and need to be set again.

Any chance you can help me out on this one?
 
Mikeyman123
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 19
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by MerynGoesAndroid View Post
Just like the guy above, my friend had the same problems and asked me to fix it.

Downloaded Boeffla kernel and set everything up, works like a charm.
Only problem im having is that some chargers still dont seem to work, the phone just dont recognizes them while my Nexus 4 does!
Anyhow, sometimes the kernel settings seem to have reset and need to be set again.

Any chance you can help me out on this one?
I fixed it with changing some settings in my boeffla?.
I turned the unstable charging on
 
MerynGoesAndroid
Old
#6  
Member
Thanks Meter 42
Posts: 76
Join Date: Apr 2012
Location: Achterhoek
Quote:
Originally Posted by Mikeyman123 View Post
I fixed it with changing some settings in my boeffla?.
I turned the unstable charging on
Yeah i forgot to mention, i do use boeffla config app, but all the settings i apply seem to reset on a reboot, like some script is just returning everything to default.

Ive already made a comment on the original kernel thread, hoping for some answers there.
Thanks for your reply tho
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Share Your Thoughts Anonymously with A Minimalist Social Network

Nowadays, almost everyone has a second life onthe Internet. Among the best … more

Enable Heads Up Notifications For The Sprint Galaxy S3

Heads up notifications, in case you didn’t already know, are an experimental … more

Android One Goes Live in India!

Android One is a Google initiative set to bring an AOSP-like experience tosome emergingmarkets like India, … more

XDA and LeaseWeb: Win Free Server Trial and Moto 360

As you might recall from a previousBehind the Scenesarticle we wrote, XDA’s … more