Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question Need help. Unable to install any Boot Animation, Black screen with sound only

OP ncassambai

1st February 2013, 08:42 PM   |  #1  
ncassambai's Avatar
OP Junior Member
Flag Leicester
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Hi.

So basically on my Samsung Galaxy S3 GT I9300 I had the O2 network animation on both startup and shutdown.
I tried to replace those with the original S3 boot and shutdown animation. I succesfully did that with the shutdown as that was just replacing one simple file.

Now with the Boot animation, I dont know what happened. I get the standard Samsung Galaxy S3. example:



After this image there is no animation. Just the black screen with the sound. I tried using the flashable zip here http://forum.xda-developers.com/show...php?p=27914644 but that did not work too.

Any one out there that can help me out with this?

Some more information about my phone.
Rooted - CWM 6.0.2.7
Android 4.1.2
Baseband I9300BWELK1
Kernel 3.0.31 - 742798 se.infra@SEP - 111 #1 SMP PREEMPT Sat Dec 22 17:04:04 KST 2012
Build JZO54K.I9300XXELLA
1st February 2013, 09:20 PM   |  #2  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,243
 
8,799 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Look in this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1911963. There are some animations posted and try them.
The Following User Says Thank You to gee2012 For This Useful Post: [ View ]
1st February 2013, 09:30 PM   |  #3  
ncassambai's Avatar
OP Junior Member
Flag Leicester
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gee2012

Look in this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1911963. There are some animations posted and try them.

I have tried 3 different before and the same issue remains, but the one im looking to set on my phone is the original S3 boot animation. I know the issue isnt with the boot animation but with a setting on my phone or where/how I am placing the files.
Last edited by ncassambai; 1st February 2013 at 09:43 PM.
1st February 2013, 10:19 PM   |  #4  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,243
 
8,799 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by ncassambai

I have tried 3 different before and the same issue remains, but the one im looking to set on my phone is the original S3 boot animation. I know the issue isnt with the boot animation but with a setting on my phone or where/how I am placing the files.

This should probably work, it worked on the Note 2 wich is almost identical to the S3. Link http://forum.xda-developers.com/show...php?p=35079703 and here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2037324.
The Following User Says Thank You to gee2012 For This Useful Post: [ View ]
1st February 2013, 10:35 PM   |  #5  
ncassambai's Avatar
OP Junior Member
Flag Leicester
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gee2012

This should probably work, it worked on the Note 2 wich is almost identical to the S3. Link http://forum.xda-developers.com/show...php?p=35079703 and here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2037324.

I have done exactly what is said in that thread.


- I placed the bootanimation.zip file in /system /media
- In /system /media I deleted bootsamsungloop.qmg and bootsamsung.qmg files
- Then in /system /bin I deleted samsungani and renamed bootanimation to samsungani

I am still getting just a black screen with the sound playing. I dont know why this is happening when ive followed the steps exactly. I even editied the permissions to rw-r-r as stated in that thread.
Last edited by ncassambai; 1st February 2013 at 10:41 PM.
1st February 2013, 10:37 PM   |  #6  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,243
 
8,799 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by ncassambai

I have done exactly what is said in that thread.


- I placed the bootanimation.zip file in /system /media
- In /system /media I deleted bootsamsungloop.qmg and bootsamsung.qmg files
- Then in /system /bin I deleted samsungani and renamed bootanimation to samsungani

I am still getting just a black screen with the sound playing. I dont know why this is happening when ive followed the steps exactly.

Did you clear the caches (cache and dalvik) in CWM! and set permissions to rw-r--r--
Last edited by gee2012; 1st February 2013 at 10:43 PM.
The Following User Says Thank You to gee2012 For This Useful Post: [ View ]
1st February 2013, 10:44 PM   |  #7  
ncassambai's Avatar
OP Junior Member
Flag Leicester
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gee2012

Did you clear the caches (cache and dalvik) in CWM!

Is that meant to be done before or after editing the files in /system? I just did it now after placing the bootanimation.zip and it is still the same issue.
1st February 2013, 10:46 PM   |  #8  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,243
 
8,799 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by ncassambai

Is that meant to be done before or after editing the files in /system? I just did it now after placing the bootanimation.zip and it is still the same issue.

After the installation it should also work i guess. PM the dev (BetoNL), maybe he can give you tips. Explain specificaly what you did and what the result was.
Or try this https://www.box.com/s/bfy8jp3hbrw1cx0urz55 from here http://forum.xda-developers.com/show...php?p=35079703, havent`t tried it yet myself and read well on how to do it, i guess you can flash bootanimation.zip`s with this enabler but i`am not sure.
Last edited by gee2012; 1st February 2013 at 10:53 PM.
The Following User Says Thank You to gee2012 For This Useful Post: [ View ]
1st February 2013, 10:50 PM   |  #9  
ncassambai's Avatar
OP Junior Member
Flag Leicester
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gee2012

After the installation it should also work i guess. PM the dev (BetoNL), maybe he can give you tips. Explain specificaly what you did and what the result was.

Alright, I'll do just that. I appreciate your time!
1st February 2013, 10:56 PM   |  #10  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,243
 
8,799 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by ncassambai

Alright, I'll do just that. I appreciate your time!

You`re welcome, it has to be possible though in some way. My S3 is in the shop (digitizer died so no touch) so i can`t try it myself

The Following User Says Thank You to gee2012 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes