Post Reply

[Q] Usb connector

1st June 2014, 12:17 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Hi
I have bought a usb connector to connect my flash drives with my phone. Every time i connect the connector i get the message USB connector connected but right after connecting the usb i get SD Card is Damaged. Try Reformatting it.
I used to have Omega rom and it was working fine for a couble of weeks but suddenly the message came up again so i flashed the official 4.3 android for S3. The problem still persists... FYI the phone is rooted and with stock rom and kernel.
Any help?
Thank you
1st June 2014, 12:24 PM   |  #2  
verny94's Avatar
Senior Member
Flag Kladno
Thanks Meter: 73
 
387 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
I donīt have the problem with USB flash disk. Format: Fat32
1st June 2014, 12:49 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I have tried all kind of format disk but still the message Damaged SD Card shows up..
1st June 2014, 12:58 PM   |  #4  
verny94's Avatar
Senior Member
Flag Kladno
Thanks Meter: 73
 
387 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
And did you try another USB OTG or another Flash disk?
1st June 2014, 01:23 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Yes i tried 3 usb flash drives and also USB OTG Checker app that gave me positive results about the cable..
1st June 2014, 01:30 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
I think the problem is with your otg cable. Go to a accessories shop and check it there before you buy it. If it's not with the otg cable then may be it must be with the port

Sent from my GT-N7105 using XDA Free mobile app
1st June 2014, 01:54 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I even have two cables and none of them makes the difference
Thanks anw for your responses
1st June 2014, 09:20 PM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Ok i finally figured it out. After a a lot of formatting of my usb drives on windows i tried to format those in my Puppy Linux OS with the same format as before (FAT 32). After that everything worked. Seems like linux can when Windows can't
Thanks for your help hope i helped other facing the same prob.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes