Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

USB Desktop Charger Roundup – XDA TV

Sometimes you learn one way to do something, and that’s the way you do it forever. You never … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Weird issues Cm11 / Stock

OP volcomoo

15th March 2014, 12:43 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Hi there,

My SIII i9300 has been rooted and flashed with CM from CM 10.x to 11.x. Hoewever, recently it started to not give any audio during voice calls trough the normal mic. Speakers do work.

So, i've tried reflashing, clearing cache / dalvik etc. To no avail.

I then tried stock rom and for some reason this seems to do the trick.

As i'm not really a great fan of the Samsung bloatware and the 'awesome' skin overlay of samsung i would like to fix this issue.

I also tried some different roms to no avail. ( Also, i installed cm 10.2 because that used to be working fine)

I then tried installing different modems via CWM and ODIN. (BUELK1) and (CEEL1). It's a dutch phone on vodafone.

Any information would be greatly appreciated!

Btw, currently i'm running CM 11 nightly see below. Android 4.4.2
My baceband is currently i9300CEELL1
Kernel version 3.0.64-CM-gb1c5066
CM 11-20140228

greetinges, Volc
15th March 2014, 03:12 PM   |  #2  
Andr3y29's Avatar
Senior Member
Flag Buzau
Thanks Meter: 151
 
401 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Try installing the ROM before wiping everything, including System ( data is recommended, as long as you don't have something important not backed up). And with 4.4 try to use MK6 modem or higher.

Sent from my GT-I9300 using XDA Premium 4 mobile app
15th March 2014, 03:24 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
?
Quote:
Originally Posted by Andr3y29

Try installing the ROM before wiping everything, including System ( data is recommended, as long as you don't have something important not backed up). And with 4.4 try to use MK6 modem or higher.

Sent from my GT-I9300 using XDA Premium 4 mobile app

Hi Andry!

Many thanks for your reply. So I should turn back stock, install cm and that mk6 without wiping? I'm not sure if cm will install without the wipe..

The mk6 modem, do you have any clue where to search it?

Regards,volc
15th March 2014, 04:03 PM   |  #4  
Andr3y29's Avatar
Senior Member
Flag Buzau
Thanks Meter: 151
 
401 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Quote:
Originally Posted by volcomoo

Hi Andry!

Many thanks for your reply. So I should turn back stock, install cm and that mk6 without wiping? I'm not sure if cm will install without the wipe..

The mk6 modem, do you have any clue where to search it?

Regards,volc

I thought you found the modems on www.boeffla-kernel.de . You can find them in the Download section. Also, if you are on CM11 (or any other ROM actually), you should download the ROM tog want to flash on your external SD Card, reboot into recovery, wipe system, cache, dalvik cache and data, flash the ROM, reboot system and use it for a few moments at least ( I would recommend you do that so that you won't get bootloop). Then, reboot into download mode, connect phone to Odin and flash the ROM. I would recommend wipe shading cache and dalvik cache, just for a flawless experience.

Sent from my GT-I9300 using XDA Premium 4 mobile app
Last edited by Andr3y29; 15th March 2014 at 04:08 PM.
16th March 2014, 11:37 AM   |  #5  
sodeknetters's Avatar
Senior Member
Flag Roosendaal
Thanks Meter: 72
 
178 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
I saw this phone firsthand. (Hi volcomoo!)

The roms were flashed OK, double triple quadruple wiping probably wont make any difference.

The weird thing is that with CM installed there seems to be a hardware issue, when we flash the phone back to stock, everything works. I guess the developers will say "logcat or it didn't happen"....
16th March 2014, 12:05 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by sodeknetters

I saw this phone firsthand. (Hi volcomoo!)

The roms were flashed OK, double triple quadruple wiping probably wont make any difference.

The weird thing is that with CM installed there seems to be a hardware issue, when we flash the phone back to stock, everything works. I guess the developers will say "logcat or it didn't happen"....

Heuj Sodeknetters

Flashing the MK6 modem didn't work either. Tried dozens of roms. Anyone else might have a clue?
My google foo turned into dust so xda is all i got left ^^
19th March 2014, 02:57 PM   |  #7  
sodeknetters's Avatar
Senior Member
Flag Roosendaal
Thanks Meter: 72
 
178 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
We need to make a logcat of when it fails i guess
19th March 2014, 07:23 PM   |  #8  
Roobwz's Avatar
Member
Thanks Meter: 7
 
66 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
I had this problem before when i was runming stock . i just sent with the flow and after a month or so i got fixed by itself .
Hope i helped

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes