Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

| CyanogenMod Camera Bug | Solved | "Cannot connect to Camera?" Solved!

OP noobSU

24th May 2013, 10:14 AM   |  #1  
noobSU's Avatar
OP Senior Member
Flag The green part of the world. PAKISTAN
Thanks Meter: 2,141
 
2,172 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
This App is no way belongs to me. Im just sharing it to the guys using AOKP/AOSP roms. Because i was watching so many people complainning about it.


It actually completely restarts your camera app in a second or so. without having to reboot your cell phone.


Simply Install it. Give it Root permissions. When ever "cannot connect to Camera error" appears. Click on this app in your app drawer. Then open camera app once again. it ll be fine then.

Restart_Camera.apk (Attached)
Attached Files
File Type: apk Restart_Camera_xda.apk - [Click for QR Code] (688.6 KB, 12961 views)
Last edited by noobSU; 24th May 2013 at 06:51 PM.
The Following 56 Users Say Thank You to noobSU For This Useful Post: [ View ]
24th May 2013, 10:18 AM   |  #2  
noobSU's Avatar
OP Senior Member
Flag The green part of the world. PAKISTAN
Thanks Meter: 2,141
 
2,172 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Sharing = THANKS
The Following User Says Thank You to noobSU For This Useful Post: [ View ]
24th May 2013, 10:50 AM   |  #3  
Eleve11's Avatar
Senior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 245
 
834 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Interesting! Will keep this app in mind. But exactly how does it work? What's the app doing?
24th May 2013, 10:55 AM   |  #4  
exxpired's Avatar
Senior Member
Flag Watford
Thanks Meter: 157
 
530 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
No idea how this works but, It defo works well! I forced the camera to crash (on pa) to test it, works like a charm
The Following User Says Thank You to exxpired For This Useful Post: [ View ]
24th May 2013, 12:14 PM   |  #5  
noobSU's Avatar
OP Senior Member
Flag The green part of the world. PAKISTAN
Thanks Meter: 2,141
 
2,172 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by Eleve11

Interesting! Will keep this app in mind. But exactly how does it work? What's the app doing?

It just resets camera & all of its services libs etc which is also be done by the System when you reboot your cell phone. Its is exactly just like rebooting your camera completely just like you reboot your cell phone. As much as i can explain. Thats why it requires root permissions.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Last edited by noobSU; 24th May 2013 at 12:45 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to noobSU For This Useful Post: [ View ]
24th May 2013, 11:38 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Manama
Thanks Meter: 39
 
207 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Donate to Me
More
so, this is not a fix, it's just a workaround

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
25th May 2013, 03:34 PM   |  #7  
noobSU's Avatar
OP Senior Member
Flag The green part of the world. PAKISTAN
Thanks Meter: 2,141
 
2,172 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by Alhaddad

so, this is not a fix, it's just a workaround

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

It is a fix somehow. Clicking on the app & in less than 2 secs if it is resolving the issue. It is the fix. Yes, a temporary one. CM can only release a permenant fix.
25th May 2013, 04:51 PM   |  #8  
Eleve11's Avatar
Senior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 245
 
834 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Interesting..

It doesn't work on all AOSP ROM's I discovered now. Worked on CM and PA but not on LiquidSmooth, AOKP.

I install the app and opened the app when the problem started but nothing happened. It doesn't request Superuser permissions. Very strange!
25th May 2013, 08:10 PM   |  #9  
noobSU's Avatar
OP Senior Member
Flag The green part of the world. PAKISTAN
Thanks Meter: 2,141
 
2,172 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by Eleve11

Interesting..

It doesn't work on all AOSP ROM's I discovered now. Worked on CM and PA but not on LiquidSmooth, AOKP.

I install the app and opened the app when the problem started but nothing happened. It doesn't request Superuser permissions. Very strange!

It should work. Im using it on sentinel rom without any issues. Works on temasek unofficial aswell. Are you using CM official camera or any modded one?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
25th May 2013, 08:15 PM   |  #10  
Eleve11's Avatar
Senior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 245
 
834 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Noob-superuser

It should work. Im using it on sentinel rom without any issues. Works on temasek unofficial aswell. Are you using CM official camera or any modded one?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Well atm I'm on LiquidSmooth. Doesn't work

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
camera bug, camera error, cannot connect to camera, cm bug
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes