Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,793 Members 40,839 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Soft-bricked i337 after dirty flash, no OS, can't mount system

Tip us?
 
smash1eigh
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jul 2014
Unhappy [Q] Soft-bricked i337 after dirty flash, no OS, can't mount system

Hopefully, I'm not posting something that's already been solved a million times--I've spent two days trying to find a fix given in other threads, but...still no luck.

I rooted my AT&T S4 (SGH-i337ucufnc1) successfully, installed Safestrap without any problems. Then, like a genius, forgot to do a wipe for a clean flash...on top of flashing over my stock ROM. Of course, now there is no OS, and I can still put my phone into recovery and download mode, but only the factory recovery--the Safestrap lock and "Custom" screen come up when the phone starts, but it doesn't go past that.

I DID make a backup and tried to recover through Safestrap with it (before restarting my phone and losing access to Safestrap altogether), but that failed, also. I kept/keep getting the "E:failed to mount /system (Invalid argument)". When trying to recover from my backup, Safestrap wouldn't allow me to check the "system" backup.

I've tried flashing the stock ROM and re-partitioning with the stock .PIT, but everything I've tried to do through Odin gives me a failed result.

I'm really hoping I just missed the solution to my problem and it's already been resolved for ten other people because I'm about to just beat my bricked phone with a brick--or myself for my carelessness.

Oh, this is the output I'm getting from Odin on any recovery I try to use:

<OSM> I337UCUAMDL_I337ATTAMDL_I337UCUAMDL_HOME.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/006> Added!!
<ID:0/006> Odin v.3 engine (ID:6)..
<ID:0/006> File analysis..
<ID:0/006> SetupConnection..
<ID:0/006> Initialzation..
<ID:0/006> Get PIT for mapping..
<ID:0/006> Firmware update start..
<ID:0/006> SingleDownload.
<ID:0/006> aboot.mbn
<ID:0/006> NAND Write Start!!
<ID:0/006> FAIL! (Auth)
<ID:0/006>
<ID:0/006> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
 
jd1639
Old
#2  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3173
Posts: 9,373
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
You're trying to flash the mdl firmware, it won't work. You need the nb1 tar file

Go here http://forum.xda-developers.com/show...php?p=53758227

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
 
smash1eigh
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by jd1639 View Post
You're trying to flash the mdl firmware, it won't work. You need the nb1 tar file

Go here http://forum.xda-developers.com/show...php?p=53758227

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
You are my hero. Thank you
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes