Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,743 Members 42,557 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] HELP! Galaxy S4 on MF3 | Play Store Crash

Tip us?
 
kvdence
Old
(Last edited by kvdence; 1st July 2014 at 07:30 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2014
Default [Q] HELP! Galaxy S4 on MF3 | Play Store Crash

Hey, everytime I open my Google Play Store (which I had to get from the internet) it opens for a while, until I try to download something and then is crashes. After it crashes by trying to download something and I try to re-open it, it just crashes on startup and I get a message saying "Unfortunately, Google Play Store has stopped." So this has been happening since yesterday when I used Clean Master to clear up some space on my device, I also link some apps to play using Titanium Backup (don't know if that has anything to do with it) and I attempted to uninstall Google+, and was successful also I applied a custom patch to the Play Store when it worked using lucky patcher. I searched everywhere on the internet and the only solutions i could find are:

1) Clear Play Store and Google Play Services Caches.
2) Enable Download Manager (Which I can't seem to find but I'm not entirely sure on that one so I'll post screenies)
The download manager shown in the screen cap below has no enable or disable option with it)
3) Wipe Android Device completely (Which I did and problem still persisted)
4) Re-Flash ROM. (Which I also did and the problem still continues

So, Im on a completely stock firmware and as soon as I finish going through the setup process feeling relieved I see a notification in my notification shade from the calendar app stating that Google Play Services isn't enabled or something and when I click on the notification the phone fumbles for a second and then the calendar app crashes. After a few minutes, while I was searching for answers, I got my email notifications and everything seemed to be fine. UNTIL I installed the Google Play Store once again, only to have it open and my first attempt to download an app made it crash. And now I'm back to square one. I cannot find "Download Manager" at the bottom of my application list. But I do have two applications under "D" in the App Manager, both called "Downloads".

I'm able to install APKs off the browser just by downloading and installing as normal, and my accounts seem to be working fine. Except the error in the google account "sync error" followed by a message at the bottom of the screen saying sync services are currently unavailable. I'm able to use Youtube and other apps easily without a problem. The only problem is my Play Store. And yes I've already re-cleared the cache and even just cleared the data from both play services and play store in application manager. Problem still persists.

Previous Errors:

1) Device is not provisioned data services error (Which I assume I've fixed because I don't get that error anymore)
2) Google Play Services not supported by your device. (Whenever I opened Youtube, but that doesn't appear anymore)

I'm really out of options this time, I was stumped after I factory restored with ODIN successfully and still was unable to fix my problem. Could this be a Google problem or am I screwed? Really need answers, so THANK YOU VERY MUCH in advance.

DEVICE INFORMATION:
SAMSUNG SGH-I337
ANDROID 4.2.2
BASEBAND I337UCUAMF3
OFFICIAL DEVICE STATUS

Screenies:

tinypic.com/view.php?pic=ajxl09&s=8#.U7JUJpRdWSo
 
kvdence
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2014
UPDATE: I was also able to find my "secdownloadprovider.apk" in my system/app but when I click install is says application not installed...

P.S: If there are any files you would like me to search my device for please say so, I'm becoming really desperate.
 
kvdence
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2014
Default New problem

Okay so I decided to wipe the phone once more and re-install the ROM (Which is a stock MF3 ROM that I got from XDA) and the problem still continues, I've been up all night trying to figure this out. Now apps like Google+ (Which I hade to install from the internet on my device) say that the Google Play Services on my device is not supported by my device? What does this mean? It used to happen with the newest version of youtube, now im currently using the old version of youtube which has no problem, and im pretty sure if i were to update it id get the same error. Someone pelase give me some insight. What can possibly be done?
 
DeadlySin9
Old
#4  
DeadlySin9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 588
Posts: 1,206
Join Date: Sep 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by kvdence View Post
Okay so I decided to wipe the phone once more and re-install the ROM (Which is a stock MF3 ROM that I got from XDA) and the problem still continues, I've been up all night trying to figure this out. Now apps like Google+ (Which I hade to install from the internet on my device) say that the Google Play Services on my device is not supported by my device? What does this mean? It used to happen with the newest version of youtube, now im currently using the old version of youtube which has no problem, and im pretty sure if i were to update it id get the same error. Someone pelase give me some insight. What can possibly be done?
You used all files in the full MF3 Odin? I don't know why it wouldn't work, but your only option may be updating to MK2. It's a very peculiar issue. You could also wipe data in stock recovery and then flash the Odin file to make sure it's as clear as possible.

Sent from my SGH-I337 running GPE
Current Device: ATT Samsung Galaxy S4 (i337)

Past Devices:
Droid Bionic (GSM Hacked)
HTC Inspire 4G (Desire HD)
Nexus One
Motorola Backflip
HTC Dev Phone 1 (Dream/G1)
 
kvdence
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by DeadlySin9 View Post
You used all files in the full MF3 Odin? I don't know why it wouldn't work, but your only option may be updating to MK2. It's a very peculiar issue. You could also wipe data in stock recovery and then flash the Odin file to make sure it's as clear as possible.

Sent from my SGH-I337 running GPE
FIXED IT

After much searching for the problem I gave up and decided to try reloading the stock OS once more and it worked that time... I still have no idea what caused the problem...
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes