Post Reply

[Q] changing number in Whatsapp Plus

10th July 2014, 01:08 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
46 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Hello,
Next week I'm traveling to different country so I'll change my phone number to new Sim, the Sim is a global but made from Belgium.
In Whatsapp plus there is an option to change the number, but I checked the if the app will work with the second number without using this option ant it works very well-I received messages that sent to my first Sim in the app while Sim number 2 was in the phone.

Would it work the same way when I'll be traveling?

Sincerely,
10th July 2014, 01:12 PM   |  #2  
tobbbie's Avatar
Senior Member
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 239
 
1,394 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
More
Quote:
Originally Posted by DoriGuy

Hello,
Next week I'm traveling to different country so I'll change my phone number to new Sim, the Sim is a global but made from Belgium.
In Whatsapp plus there is an option to change the number, but I checked the if the app will work with the second number without using this option ant it works very well-I received messages that sent to my first Sim in the app while Sim number 2 was in the phone.

Would it work the same way when I'll be traveling?

Sincerely,

SIM is not used for WhatsApp to work - it is only used to validate your installation ONCE only. After that WhatsApp just uses any Internet connection you have available - Wifi or any other via any SIM Card in the device. You can also pull out the original SIM and use it elsewhere for plain telephony.
The Following User Says Thank You to tobbbie For This Useful Post: [ View ]
10th July 2014, 01:16 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
46 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Thank you very much tobbbie.
I forgot to write it but it was also one my checks that I did.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes