Nova Launcher Update Brings Lollipop Functionality and Feel

One of the most popular third party launcher on Android, Nova Launcher, has just … more

Check Your I/O Usage with Iotop for Android

Ever needed to check the I/O usage of apps? If so, you probably tried searching for an iotop … more

T-Mobile HTC One M8 Gets Selfie-Friendly Android 4.4.4 OTA

The T-Mobie variant of HTC One (M8) just now received an over-the-air update … more

Android L is for Lockdown

Root is, without a doubt, the (un)holy grail of the Android world. Those wonderful permissions that allow you as … more
Post Reply

home button press

OP avsamuel87

28th July 2014, 10:12 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
42 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hello friends,
today i recieve the new S4 L720 , 4.3 MK2
just now unlocked this phone and flash CM11
my last issues is:
1) screen is off, when i press on home button not happen anything and the phone keep sleep
2)on my older S4 I9500, I9505 when i press long home button its showed me task manager and i can close apps , here in this model i dont have this option

can some one advice me what i should do ? please
29th July 2014, 04:44 AM   |  #2  
sisu4ever's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
9 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by avsamuel87

Hello friends,
today i recieve the new S4 L720 , 4.3 MK2
just now unlocked this phone and flash CM11
my last issues is:
1) screen is off, when i press on home button not happen anything and the phone keep sleep
2)on my older S4 I9500, I9505 when i press long home button its showed me task manager and i can close apps , here in this model i dont have this option

can some one advice me what i should do ? please

Custom ROMs can have their buttons programmed which ever way. I don't have the same ROM at the moment, so can't answer specifically for your ROM. But as an example, my Touchwiz ROM came with Wanam Xposed, which I can use to change the way the Home button behaves. Maybe there are some options in your ROM settings, or maybe the ROM came with some appropriate utility. If you don't find a way to customize the home button, I suggest you go check out the subforum specific for your custom ROM.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2014-07-28 20.38.01.png
Views:	40
Size:	213.1 KB
ID:	2874640  
29th July 2014, 06:18 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
42 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hello
Quote:
Originally Posted by sisu4ever

Custom ROMs can have their buttons programmed which ever way. I don't have the same ROM at the moment, so can't answer specifically for your ROM. But as an example, my Touchwiz ROM came with Wanam Xposed, which I can use to change the way the Home button behaves. Maybe there are some options in your ROM settings, or maybe the ROM came with some appropriate utility. If you don't find a way to customize the home button, I suggest you go check out the subforum specific for your custom ROM.

yestarday i try 6 roms , include CM11 , all roms same not have options ,
"Xposed" setting not effect anything
29th July 2014, 01:37 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
171 posts
Join Date:Joined: May 2014
Are you refering to the recent apps panel? Or a full blown task manager cause i have not seen a rom come with a task manager but recent apps all9ws u to clear apps from memory but not kill system/kernel processes they way a task manager would
29th July 2014, 07:45 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
42 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by bryguy9021

Are you refering to the recent apps panel? Or a full blown task manager cause i have not seen a rom come with a task manager but recent apps all9ws u to clear apps from memory but not kill system/kernel processes they way a task manager would

i mean when you long press on home button in other S4 models will opening task that show you which apps runing now , but in L720 not have this option , how can do it ? also if screen off in sleep mode , and other S4 models you press on home button the phone will wake up but L720 is doing nothing , maybe need to change in EFS or SYSTEM folder home button function ?
29th July 2014, 08:06 PM   |  #6  
daniel4653's Avatar
Senior Member
Flag Southern California
Thanks Meter: 2,672
 
8,313 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
On stock Roms for the SPH-L720 the home button does wake up the phone and holding the home button brings up the task manager/recent apps. So it is the custom Roms that you are running. As mentioned above it has to be some of the settings.
29th July 2014, 08:21 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
42 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by daniel4653

On stock Roms for the SPH-L720 the home button does wake up the phone and holding the home button brings up the task manager/recent apps. So it is the custom Roms that you are running. As mentioned above it has to be some of the settings.

daniel4653 , i flashed over 12 roms , no one do it , please help me fix this issue , maybe have to change some settings in EFS ?
29th July 2014, 10:07 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
171 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by avsamuel87

daniel4653 , i flashed over 12 roms , no one do it , please help me fix this issue , maybe have to change some settings in EFS ?

Any asop rom will have those settings under "buttons". Ive never ran a stock rom for more then 5secs in my life on any of my phones but u have to mean the recent apps menu.

Ive been sticking with sokp but ive flashed every aosp rom here atleast once. Xposed is always an option or xda button remapper. I have mine setup longpress menu is recents.. Longpress home is camera.. Longpress volume up is flashlight.. Longpress back kills current app.. By using sokp built in button control. Xposed torch.. Xposed additions.. And developer options... I use an extra xposed module to adjust the long press delays (xposed additions)
29th July 2014, 10:08 PM   |  #9  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
42 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hello
Dear friends , i think i found the problem,
i replace charger flex port unit from I545 to L720
thanks all

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes