Post Reply

Ng2 update and sluggish messaging app

OP starkillers

26th August 2014, 02:46 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 288
 
961 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
My phone received the ng2 update. I'm stock, not rooted. One thing I noticed is that when opening the messaging app, it is sluggish and has some noticeable lag when first opening the app. I've emptied out the messages and cleared cache to no avail. Anyone else experiencing this?

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
Last edited by starkillers; 26th August 2014 at 02:53 AM.
26th August 2014, 04:26 AM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 288
 
961 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
I fired up the phone in safe mode thinking I may have a rogue app. No luck, same results. Slow and sluggish only in the messaging app. I wiped cache, no luck. I rebooted the phone, and quickly while it was loading I went into the messaging app and it opened smoothly, however, after about 30 seconds it began to lag again. You can notice it when you hit the soft menu in the app. I'm beginning to think its an issue with the messaging app as it is the only app exhibiting this behavior. I'd really hate to to even try a factory reset as I am not rooted and can't make a backup. Anybody else on NG2 check their messaging app and hit the soft menu to see if it is laggy compared to all other apps? Thanks so much.
26th August 2014, 11:11 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 288
 
961 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Did a clean wipe of the entire phone and still seeing the sluggishness. Either most of you haven't received the update yet or I can chalk it up to ng2 issue. Hopefully somebody on ng2 can chime in.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
27th August 2014, 03:17 AM   |  #4  
troyboytn's Avatar
Senior Member
Flag Knoxville
Thanks Meter: 589
 
1,631 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Completely stock NG2 here as well with no lag. Just opened and closed several times

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
27th August 2014, 05:33 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 288
 
961 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by troyboytn

Completely stock NG2 here as well with no lag. Just opened and closed several times

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk

Thanks Troy. Driving me nuts. It's not tremendous lag bit you can notice it's slight sluggishness. I wonder if the ota download was bad. It says ng2 is installed.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes