Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,710 Members 39,367 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Need help unbricking NC5 S4

Tip us?
 
Endstepper
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Aug 2014
Default [Q] Need help unbricking NC5 S4

So I unfortunately bricked my galaxy S4, but I am having issues unbricking it. I downloaded the full wipe and PIT file from http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2735172 , installed the samsung drivers, booted into download mode, and set up both files, but whenever I hit start this occurs.

<ID:0/004> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> ALL_VZW_I545VRUFNC5_I545VZWFNC5_1151670_REV06_user _low_ship_MULTI_CERT.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Set PIT file..
<ID:0/004> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/004> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
<ID:0/004> Removed!!
<ID:0/004> Added!!

I have tried installing and uninstalling the drivers, and tried different USB ports. However, everytime I plug it in, it installs drivers even though they are already installed, Am I doing something wrong? I am not unplugging the phone in the middle of it at all, so I dont know why there is the Removed and Added at the end, even though the device is still plugged in and in download mode when both pop up. I need my phone to be usable soon so help is GREATLY appreciated.
 
robn30
Old
#2  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 63
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Endstepper View Post
So I unfortunately bricked my galaxy S4, but I am having issues unbricking it. I downloaded the full wipe and PIT file from http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2735172 , installed the samsung drivers, booted into download mode, and set up both files, but whenever I hit start this occurs.

<ID:0/004> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> ALL_VZW_I545VRUFNC5_I545VZWFNC5_1151670_REV06_user _low_ship_MULTI_CERT.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Set PIT file..
<ID:0/004> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/004> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
<ID:0/004> Removed!!
<ID:0/004> Added!!

I have tried installing and uninstalling the drivers, and tried different USB ports. However, everytime I plug it in, it installs drivers even though they are already installed, Am I doing something wrong? I am not unplugging the phone in the middle of it at all, so I dont know why there is the Removed and Added at the end, even though the device is still plugged in and in download mode when both pop up. I need my phone to be usable soon so help is GREATLY appreciated.
Your phone isn't a 32 Gb model is it? The PIT file from that post is for 16 Gb. I don't even think they made the S4 in 32 Gb. What version of Odin are you using. I just did this same procedure 3 or 4 days ago and it all went perfectly using Odin v3.09. Also make sure you md5 check the PIT file and ROM file you downloaded, that is always very important. When you add the PIT file to the PIT box it should automatically check the box for repartition, so you can check that too. I'm not a developer or an expert by any means but I am a technician, so these are just some things I could think of off the top of my head from when I did this a few days back. Hopefully one of the more experienced experts will chime in too.

Galaxy S4 running Hyperdrive RLS 17.1 ROM, Galaxy Tab 2 7.0 WIFI running Cyanogenmod 11
 
npjohnson
Old
#3  
Member
Thanks Meter 62
Posts: 89
Join Date: May 2014
Location: St. Augustine, FL
Quote:
Originally Posted by Endstepper View Post
So I unfortunately bricked my galaxy S4, but I am having issues unbricking it. I downloaded the full wipe and PIT file from http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2735172 , installed the samsung drivers, booted into download mode, and set up both files, but whenever I hit start this occurs.

<ID:0/004> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> ALL_VZW_I545VRUFNC5_I545VZWFNC5_1151670_REV06_user _low_ship_MULTI_CERT.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..
<ID:0/004> Initialzation..
<ID:0/004> Set PIT file..
<ID:0/004> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/004> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
<ID:0/004> Removed!!
<ID:0/004> Added!!

I have tried installing and uninstalling the drivers, and tried different USB ports. However, everytime I plug it in, it installs drivers even though they are already installed, Am I doing something wrong? I am not unplugging the phone in the middle of it at all, so I dont know why there is the Removed and Added at the end, even though the device is still plugged in and in download mode when both pop up. I need my phone to be usable soon so help is GREATLY appreciated.
Try flashing it using a different USB (Non-3.0) port. Check how far it gets. Then try using Heimall. A free Odin alternative. Then If It doesn't reboot try a battery pull and hold the button to enter download mode, but then click restart instead/
 
Endstepper
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by npjohnson View Post
Try flashing it using a different USB (Non-3.0) port. Check how far it gets. Then try using Heimall. A free Odin alternative. Then If It doesn't reboot try a battery pull and hold the button to enter download mode, but then click restart instead/
After switching from odin 3.09 to 3.07 the flash went through, so everything is up and running. Also my phone is a 16gb model, and I was downloading the full wipe file directly from the thread, so I'm not sure why it wasn't working. Thanks for the help though
 
robn30
Old
#5  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 63
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Endstepper View Post
After switching from odin 3.09 to 3.07 the flash went through, so everything is up and running. Also my phone is a 16gb model, and I was downloading the full wipe file directly from the thread, so I'm not sure why it wasn't working. Thanks for the help though
Glad you got it going. Even files from XDA threads can download faulty, it has happened to me before. So as a good measure performing a md5checksum is a good idea. Most of the folks here who post those links provide the md5 check value so you can ensure your download is clean. I am a Linux user so it's easy to do in Linux from the terminal. Now you can install Safestrap and Hyperdrive ROM to really have some fun! Enjoy!

Galaxy S4 running Hyperdrive RLS 17.1 ROM, Galaxy Tab 2 7.0 WIFI running Cyanogenmod 11
 
FireMedic1234
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: May 2014
Default Same problem

Quote:
Originally Posted by Endstepper View Post
After switching from odin 3.09 to 3.07 the flash went through, so everything is up and running. Also my phone is a 16gb model, and I was downloading the full wipe file directly from the thread, so I'm not sure why it wasn't working. Thanks for the help though
I am having the same problem that you are/did. Am I reading this correct all you did was download odin 3.07 and flashed the file that goes in AP and it worked fine?
 
robn30
Old
#7  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 63
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by FireMedic1234 View Post
I am having the same problem that you are/did. Am I reading this correct all you did was download odin 3.07 and flashed the file that goes in AP and it worked fine?
You need the PIT file too. You put that in the PIT box and the tar.md5 in the AP box. I was able to make everything work perfectly using Odin 3.09. Not sure why the OP had an issue with it but if 3.07 works then that's all that really matters.

Galaxy S4 running Hyperdrive RLS 17.1 ROM, Galaxy Tab 2 7.0 WIFI running Cyanogenmod 11
 
FireMedic1234
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: May 2014
Default Thank you

Quote:
Originally Posted by robn30 View Post
You need the PIT file too. You put that in the PIT box and the tar.md5 in the AP box. I was able to make everything work perfectly using Odin 3.09. Not sure why the OP had an issue with it but if 3.07 works then that's all that really matters.
Thanks. I tried to do the update on Hyperdrive to 18, and weird stuff started happening. I went through all the install options and while it was installing it quit at 30% and went back to safe strap. I tried to reboot it through safestrap and it kept saying there is no system installed. Eventually I tried it anyways and it booted up, and it was Hyperdrive 18. then the wifi didn't work so I tried the old patches for 17 that didn't work, so i tired flashing 17 and was going to wait for 18 and the install did the same thing it quit at 30%. I have no idea what the hell is going on so I figured I'd wipe in and start fresh, but when I woke up this morning, the wifi on 18 works. I am lost.
 
robn30
Old
#9  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 63
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by FireMedic1234 View Post
Thanks. I tried to do the update on Hyperdrive to 18, and weird stuff started happening. I went through all the install options and while it was installing it quit at 30% and went back to safe strap. I tried to reboot it through safestrap and it kept saying there is no system installed. Eventually I tried it anyways and it booted up, and it was Hyperdrive 18. then the wifi didn't work so I tried the old patches for 17 that didn't work, so i tired flashing 17 and was going to wait for 18 and the install did the same thing it quit at 30%. I have no idea what the hell is going on so I figured I'd wipe in and start fresh, but when I woke up this morning, the wifi on 18 works. I am lost.
It doesn't sound like it flashed properly at all. I am still running RLS 17.1 but it is as smooth as can be. Which Odin Version are you using? What Safestrap version are you running? I used Odin 3.09 and am running Safestrap 3.72. Also make sure you use the USB cable that came with your phone, I have always had success in doing so. Make sure you md5 checksum all your downloads to ensure they are clean and not faulty. Lastly make sure that before rebooting to the system you also install SuperSU from Safestrap and if using Hyperdrive 17 the NC5 Modules. Here is a great video for doing everything.
https://www.youtube.com/watch?v=2bDe_-mB7Rw

Galaxy S4 running Hyperdrive RLS 17.1 ROM, Galaxy Tab 2 7.0 WIFI running Cyanogenmod 11

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Android M Mentions Spotted in Android Code Review

While we are still waiting for Android L to be officially released, the first mentions of … more

Create a Simple Custom Launcher from Scratch

When you are starting your journey intoany sort of development, it’s never easy at the … more

MediaTek Continues Steps Towards Being Developer-Friendly

Not too long ago MediaTek was very closed off towards the mobile developer … more