Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,725 Members 37,776 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] PhilZ recovery wont factory reset

Tip us?
 
Chiups
Old
(Last edited by Chiups; 2nd July 2014 at 06:35 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Default [Q] PhilZ recovery wont factory reset

Hello everyone.

Im trying to factory reset my MDK Verizon S4 coming from Hyperdrive 16. Every time i try to factory reset my phone reboots back into the rom. I'm able to wipe cache from the recovery. But it just reboots every time i try to wipe data and factory reset. Anyone have experience with this?
 
Mistertac
Old
#2  
Mistertac's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,444
Posts: 3,239
Join Date: Oct 2013
Location: Springfield, Ma

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Chiups View Post
Hello everyone.

Im trying to factory reset my MDK Verizon S4 coming from Hyperdrive 16. Every time i try to factory reset my phone reboots back into the rom. I'm able to wipe cache from the recovery. But it just reboots every time i try to wipe data and factory reset. Anyone have experience with this?
Have you tried updating to Philz latest? I have no problems at all with that one.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
 
Chiups
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Quote:
Originally Posted by Mistertac View Post
Have you tried updating to Philz latest? I have no problems at all with that one.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
Thats the first thing I tried. Unfortunately yielded the same results. Thank you for the suggestion. I hope that I don't ahve to ODIN back to stock.
 
Mistertac
Old
#4  
Mistertac's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,444
Posts: 3,239
Join Date: Oct 2013
Location: Springfield, Ma

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Chiups View Post
Thats the first thing I tried. Unfortunately yielded the same results. Thank you for the suggestion. I hope that I don't ahve to ODIN back to stock.
You're saying your phone reboots even when you're trying this from within Phil right? Not just the option from within the ROM....

If it doesn't get any better you may just want to use the No Wipe Odin file. Something could have gotten corrupt or something along the way.

Another thing to try maybe is flash the latest TWRP using Flashify and see if that let's you do it..

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
 
FordNate
Old
#5  
FordNate's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 280
Posts: 751
Join Date: Oct 2012
Location: Sacramento
ok just hitting factory reset inside of Philz will of course just reset your operating system that is on there, which will be Hyper 16. If doing a factory reset to install a new ROM within Philz it will wipe everything out of there including the backup TW (HD16) makes of itself. my understanding is TW makes a copy of itself on install so when it does factory reset it reverts back to that.
Device:
Samsung Galaxy S 4
Phillz cwm loki'd Recovery

HTC Incredible2Retired
4ext Recovery
 
Chiups
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Quote:
Originally Posted by Mistertac View Post
You're saying your phone reboots even when you're trying this from within Phil right? Not just the option from within the ROM....

If it doesn't get any better you may just want to use the No Wipe Odin file. Something could have gotten corrupt or something along the way.

Another thing to try maybe is flash the latest TWRP using Flashify and see if that let's you do it..

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
Exactly that, I hit Wipe/Factory Reset. It starts attempts to start the process, freezes then reboots back into the ROM. Ill probably just do the no wipe Odin file. Thanks
 
ebsk8er06
Old
#7  
ebsk8er06's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 119
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by Chiups View Post
Exactly that, I hit Wipe/Factory Reset. It starts attempts to start the process, freezes then reboots back into the ROM. Ill probably just do the no wipe Odin file. Thanks
Hit wipe to install new rom in Philz

---------- Post added at 02:57 PM ---------- Previous post was at 02:55 PM ----------

Quote:
Originally Posted by ebsk8er06 View Post
Hit wipe to install new rom in Philz
If that don't work click mount and storage in Philz, wipe system , data, then go back to main screen wipe catche go to advanced wipe dalvik abs your good to go

---------- Post added at 02:58 PM ---------- Previous post was at 02:57 PM ----------

Just don't forget to install a new rom

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes