Guide to Dual Boot Snapdragon Note 4

Dual Boot is one of the most desirable features for a flashaholic, and with this guide by XDA … more

Has ART Made a Noticeable Jump in App Performance?

We’ve received mixed reports about switching to ART but it seems that the … more

Samsung Galaxy S6 Edge Drop Test

The Samsung Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge are already proving to be amongst the head turners of 2015. … more

Consolidated GApps Central

Following the retirement of Paranoid Android GApps Provider TKruzze and subsequent deletion of … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] (Verizon S4 NC5) No Wifi with Echoe v29 ROM using SS

28th August 2014, 02:00 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
I will start by saying that I am a long time lurker on these forums and they have helped me through pretty much all of my phone mishaps and accomplishments so thank you guys. I am sorry if this has been answered before but I can't find any solution that works so I'll throw everything out there and hope some generous stranger with some free time can help me out or show me what I am doing wrong.

What I have:
Verizon Galaxy S4
- Model Number: SCH-I545
- Android Version: 4.4.2
- Baseband Version: I545VRUFNC5

What I have done to the device:
- Rooted via Towelroot
- Safestrap 3.72 installed
- Echoe v29 flashed using Safestrap

The problem:
When clicking on the wifi button it turns green for a second then gets grayed out.

What I have tried to fix this problem
I flashed the modem.bin file using Odin with no luck, then flashed the modem.bin and NON-HLOS.bin files (found on this post http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2487298 and I dowladed I545VRUFNC5_modem_apnhlos.zip from this) then flashed via Odin, still no wifi. I then completely wiped the phone and re-flashed the stock firmware, re-rooted, and re-installed safestrap. I then did a factory reset and installed the Echoe ROM, then the modem and NON-HLOS files all using Safestrap. Same outcome. I then repeated this but flashed the modem and NON-HLOS before I flased the ROM. Nothing.

Any suggestions? Am I missing something?
28th August 2014, 02:37 AM   |  #2  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 1,615
 
3,815 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Aliquis755

I will start by saying that I am a long time lurker on these forums and they have helped me through pretty much all of my phone mishaps and accomplishments so thank you guys. I am sorry if this has been answered before but I can't find any solution that works so I'll throw everything out there and hope some generous stranger with some free time can help me out or show me what I am doing wrong.

What I have:
Verizon Galaxy S4
- Model Number: SCH-I545
- Android Version: 4.4.2
- Baseband Version: I545VRUFNC5

What I have done to the device:
- Rooted via Towelroot
- Safestrap 3.72 installed
- Echoe v29 flashed using Safestrap

The problem:
When clicking on the wifi button it turns green for a second then gets grayed out.

What I have tried to fix this problem
I flashed the modem.bin file using Odin with no luck, then flashed the modem.bin and NON-HLOS.bin files (found on this post http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2487298 and I dowladed I545VRUFNC5_modem_apnhlos.zip from this) then flashed via Odin, still no wifi. I then completely wiped the phone and re-flashed the stock firmware, re-rooted, and re-installed safestrap. I then did a factory reset and installed the Echoe ROM, then the modem and NON-HLOS files all using Safestrap. Same outcome. I then repeated this but flashed the modem and NON-HLOS before I flased the ROM. Nothing.

Any suggestions? Am I missing something?

Like the layout lol everyone should post their questions like this... anyway with Safestrap, you need to flash kernel modules right after you flash a rom, before the initial boot. If you don't do this, then WiFi doesn't work. You need the modules that match your bootloader, here's the link for the ones for NC5: https://www.androidfilehost.com/?fid=23486521113837640 (thanks to Surge)

Sometimes, for some people on certain roms, those modules still don't do the trick. In those cases, this zip seems to work for them:https://www.androidfilehost.com/?fid=23487008491963696 , if you're still not getting WiFi, try this: https://www.androidfilehost.com/?fid=23487008491963692 (thanks to Gigilie)
The Following User Says Thank You to joshm.1219 For This Useful Post: [ View ]
28th August 2014, 03:07 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Haha, it just makes sense to post something that is easier to read than just text. Anyways, that was it! Thank you, you are a life saver. I'll make sure to keep a copy on my SD card from now on just in case.
26th December 2014, 02:09 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Dec 2014
Fix for NK1 Model?
I have the same problem as well. WiFi won't turn on.
What I have:[/COLOR]
Verizon Galaxy S4
- Model Number: SCH-I545
- Android Version: 4.4.2
Baseband Version::I545VRUFNK1
My only issue with the fix is my baseband version has the NK1, and not NC5 version. Is their a fix for this model?
PLEASE RESPOND ASAP!!!
Last edited by B3ASTY_SMB; 26th December 2014 at 02:55 PM.
27th December 2014, 09:27 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 24
 
80 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I have the same question since I am on NK1 now.

I also could not get WiFi working so I went back to the original Verizon ROM.

A link to the correct file would be greatly appreciated!

Thank you,

Rodger
Last edited by rbird2; 27th December 2014 at 09:29 PM.
28th December 2014, 04:50 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 24
 
80 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I think I figured it out this morning.

Flash the following zip files after flashing the custom SafeStrap ROM:

NK1 modules:
https://www.androidfilehost.com/?fid=95832962473396366

1545VRUFNK1_modem
https://www.androidfilehost.com/?fid=95832962473396857

This worked for me.

Rodger
The Following 2 Users Say Thank You to rbird2 For This Useful Post: [ View ]
2nd January 2015, 02:49 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Dec 2014
Thanks Rodger the files worked for me!!!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes