Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

AT&T S4 Zoom PSA

OP Lokifish Marz

15th May 2014, 10:47 PM   |  #1  
Lokifish Marz's Avatar
OP Recognized Contributor / Recognized Developer
Flag Olympus Mons, Mars
Thanks Meter: 3,284
 
2,893 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
AT&T S4 Zoom PSA:

The firmware for the AT&T SM-C105A is not on the Samsung server. This information regarding the now missing firmware is a result of conversations with Samsung T3 ATS and Samsung Experience Reps.

I have also been unable to locate the AT&T version of the firmware on any of the online archives as well.

As a result, if you trigger the AT&T "unauthorized software" lock you cannot restore the device. Recovery gets locked out, Odin will not flash an alternate firmware and unless a service center already has a copy of the AT&T firmware, they cannot help either.
19th May 2014, 03:23 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by Lokifish Marz

AT&T S4 Zoom PSA:

The firmware for the AT&T SM-C105A is not on the Samsung server. This information regarding the now missing firmware is a result of conversations with Samsung T3 ATS and Samsung Experience Reps.

I have also been unable to locate the AT&T version of the firmware on any of the online archives as well.

As a result, if you trigger the AT&T "unauthorized software" lock you cannot restore the device. Recovery gets locked out, Odin will not flash an alternate firmware and unless a service center already has a copy of the AT&T firmware, they cannot help either.

Which firmware are you speaking of? The last update I received for my c105a was 4.2.2. I check daily, however I did not think that the KitKat update had rolled out yet...

EDIT: Never mind. I just drank my first cup of coffee for the day and reread your PSA. So it looks like the stock firmware has been removed from the Samsung site? This seems odd. Any new information regarding the firmware?
Last edited by mumeix; 19th May 2014 at 03:42 PM. Reason: Additional Information
23rd June 2014, 06:30 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
291 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mumeix

Which firmware are you speaking of? The last update I received for my c105a was 4.2.2. I check daily, however I did not think that the KitKat update had rolled out yet...

EDIT: Never mind. I just drank my first cup of coffee for the day and reread your PSA. So it looks like the stock firmware has been removed from the Samsung site? This seems odd. Any new information regarding the firmware?

Can you get an adb response if so I have a dd.image of the full mmcblck0 Let me Know if you need it
28th June 2014, 11:10 AM   |  #4  
Lokifish Marz's Avatar
OP Recognized Contributor / Recognized Developer
Flag Olympus Mons, Mars
Thanks Meter: 3,284
 
2,893 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
I was able to get it reflashed but have pretty much given up on and consider it a very expensive (+$500) mistake. It now has dead sites on the main CMOS sensor and I've had a hell of a time getting any response from Samsung about an RMA.
27th July 2014, 05:55 PM   |  #5  
dboykin's Avatar
Junior Member
Flag San Diego
Thanks Meter: 3
 
27 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Quote:
Originally Posted by Phatboyj420

Can you get an adb response if so I have a dd.image of the full mmcblck0 Let me Know if you need it

If you still have that image I really need it. How would you go about flashing it as well?
14th August 2014, 10:21 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
291 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dboykin

If you still have that image I really need it. How would you go about flashing it as well?

First you need to be able to access ADB if you can then PM me and I'll get it to you with directions
15th September 2014, 06:53 PM   |  #7  
Junior Member
Flag Kennesaw, GA
Thanks Meter: 3
 
19 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by Phatboyj420

First you need to be able to access ADB if you can then PM me and I'll get it to you with directions

I am also interested in the fix for this as I am trying to fix my brothers phone. Someone tried to software modify a phone he sold online and then returned it to him after they realized they messed the phone up and there was no fix. Ebay sided with the buyer and now my brother is screwed out of a phone and the money until I can fix it.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes