Post Reply

[Q] HELP - My new phone stop reading my SimCard

2nd July 2014, 08:47 PM   |  #1  
xperia_88's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 238
 
710 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
My new phone stop reading the SimCard after 2 using days ("no simcard" reporting). I am sure It is not a software problem but on the other hand the SimCard socket hardware look like new. Unfortunately I don't have warranty... Any idea how to fix it?
2nd July 2014, 08:51 PM   |  #2  
MAX 404's Avatar
Senior Member
Flag Panama / Spain
Thanks Meter: 736
 
1,222 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by xperia_88

My new phone stop reading the SimCard after 2 using days ("no simcard" reporting). I am sure It is not a software problem but on the other hand the SimCard socket hardware look like new. Unfortunately I don't have warranty... Any idea how to fix it?



Maybe Sim Card problem?? did you try a different sim

Clean the contacts in sim and phone....
The Following User Says Thank You to MAX 404 For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 08:54 PM   |  #3  
xperia_88's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 238
 
710 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by MAX 404

Maybe Sim Card problem?? did you try a different sim

Clean the contacts in sim and phone....

Yes, this sim is working on other phone now.
2nd July 2014, 09:14 PM   |  #4  
MAX 404's Avatar
Senior Member
Flag Panama / Spain
Thanks Meter: 736
 
1,222 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by xperia_88

Yes, this sim is working on other phone now.

well if the sim card is working ....looks like a problem in the sim card socket, try to clean the contacts there , like with a pencil eraser , if that does not work you may have to take it to a service center
The Following User Says Thank You to MAX 404 For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 09:20 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
112 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Maybe some compressed air into the socket?

Sent from my VS980 4G using Tapatalk
2nd July 2014, 09:34 PM   |  #6  
xperia_88's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 238
 
710 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Thanks all but Unfortunately I tried all, cleaning by electric spry etc. This phone is new and all its hardware just new. I loss $350 since I bought it with no warranty . It worked perfect and suddenly no calling in/out no SimCard...
Last edited by xperia_88; 2nd July 2014 at 09:41 PM.
2nd July 2014, 10:25 PM   |  #7  
MAX 404's Avatar
Senior Member
Flag Panama / Spain
Thanks Meter: 736
 
1,222 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by xperia_88

Thanks all but Unfortunately I tried all, cleaning by electric spry etc. This phone is new and all its hardware just new. I loss $350 since I bought it with no warranty . It worked perfect and suddenly no calling in/out no SimCard...

Mate ,

Do not give up just yet , take it to service center ( does not have to be Samsung) it may be just a cold solder point ( loose contact) does not seem to be something terribly bad.
The Following User Says Thank You to MAX 404 For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 11:19 PM   |  #8  
dave106's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
546 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
More
The sim tray is pretty easy to replace and the part is quite cheap (couple of ) YouTube a video on replacing it. Just need a screwdriver and a hair dryer to soften the sticky holding down the current tray

The Following User Says Thank You to dave106 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 4 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank