Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,576 Members 38,261 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

I9505XXUGNG8 Huge battery Drain

Tip us?
 
Lumsdoni
Old
(Last edited by Lumsdoni; 2nd September 2014 at 01:02 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 407
Join Date: Nov 2007
Location: Hitchin, UK
Default I9505XXUGNG8 Huge battery Drain

3 days ago I received an OTA on my UK S4.

I9505XXUGNG8

Since then I've been getting massive battery drain 90% in 5 hours! With barely using it.

Out of 4h46 use

Android OS 65%
Android System 8%
Screen 6% (18minutes)

Has anyone else experienced this?

System Info

drain graph
 
lunielfpsb
Old
(Last edited by lunielfpsb; 2nd September 2014 at 01:39 PM.)
#2  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 15
Join Date: Feb 2011
I was running on the same stock ROM for 3 days, but i've never experienced this kind of battery drain. Try to flash the ROM again, it should solve this issue.
If it doesn't then i'm afraid that your battery drain issue is more related to a battery issue.
 
buffblueyes
Old
(Last edited by buffblueyes; 3rd September 2014 at 11:59 PM.)
#3  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 83
Join Date: Nov 2012
Since I had the OTA update my battery has been draining stupidly, losing 90% in about 5-6 hours and I have 2 batteries and it's happening on both
Although my screens on for about 4 hours, before the update I use to get much longer

Sent from my GT-I9505 using xda premium
 
wuwinso
Old
(Last edited by wuwinso; 9th September 2014 at 09:58 AM.)
#4  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Nov 2013
Location: London
Angry Same

Quote:
Originally Posted by buffblueyes View Post
Since I had the OTA update my battery has been draining stupidly, losing 90% in about 5-6 hours and I have 2 batteries and it's happening on both
Although my screens on for about 4 hours, before the update I use to get much longer

Sent from my GT-I9505 using xda premium
Same here, battery drain, 20% down just after a few minutes. I have multiple batteries as well, same problem. Sudden reboots, many many S4 owners have the same problem. UGNG8 is a crap update. Tried flashing, reseting nothing. If no update will come in a few days I have to load back the xxufnb9
 
MAX 404
Old
#5  
MAX 404's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 704
Posts: 1,165
Join Date: Sep 2012
Location: Panama / Spain
Quote:
Originally Posted by Lumsdoni View Post
3 days ago I received an OTA on my UK S4.

I9505XXUGNG8

Since then I've been getting massive battery drain 90% in 5 hours! With barely using it.

Out of 4h46 use

Android OS 65%
Android System 8%
Screen 6% (18minutes)

Has anyone else experienced this?
Quote:
Originally Posted by wuwinso View Post
Same here, battery drain, 20% down just after a few minutes. I have multiple batteries as well, same problem. Sudden reboots, many many S4 owners have the same problem. UGNG8 is a crap update. Tried flashing, reseting nothing. If no update will come in a few days I have to load back the XXUGNF
Quote:
Originally Posted by buffblueyes View Post
Since I had the OTA update my battery has been draining stupidly, losing 90% in about 5-6 hours and I have 2 batteries and it's happening on both
Although my screens on for about 4 hours, before the update I use to get much longer

Sent from my GT-I9505 using xda premium


Hi mates ,

The only way to really know what is going on and find the culprit is to use a program like BBS

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1179809

Let it run for a few hours and read the logs.....for better results you should be root ( not 100% necessary)

or try other app like

https://play.google.com/store/apps/d...cs.estar&hl=en
Read before doing
Search before asking
Don’t just say thanks if the information was useful, hit thanks too……

Omega one of the last good roms for the I9500 keep it alive , DONATE , your phone will thank you ....

 
Lumsdoni
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 407
Join Date: Nov 2007
Location: Hitchin, UK
Thanks, I've formatted and reset, and seeing how it goes now.

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk
 
wuwinso
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 10
Join Date: Nov 2013
Location: London
I tried that earlier, unfortunately it started before restoring my data back to the phone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes