Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

USB Desktop Charger Roundup – XDA TV

Sometimes you learn one way to do something, and that’s the way you do it forever. You never … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

TouchWiz Home has stopped - can't use phone

OP jdhot1

8th August 2014, 09:47 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag BRISBANE
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
My i9505 originally had I9505XXUFNB8 BTU firmware on it and was rooted using Chainfire's Auto Root.

The phone kept asking me to update the firmware so I decided to flash the stock firmware back on it using ODIN so that I could do so (I have read that you should never update via OTA if rooted).

When I flashed it using ODIN, upon boot up, the phone said that "Unfortunately, Touchwiz Home has stopped." I press OK but then I get another error message this time for Google Play Music (infinite loop).

I keep toggling between these two error messages, however they don't go away.

If I press the lock screen button, I can see the welcome message, the status bar etc. But soon as I swipe, the above error messages appear.

If I receive a phone call, the phone rings and goes to the answer / reject screen but I can't accept the call as the error message is in the way.

I have already tried factory reset via the recovery options boot menu, but to no avail.

I have flashed a new version of the ROM, I9505XXUFNB9 but still the same error. I then even tried rooting it again, but still the same issue.

Please help me.
8th August 2014, 11:46 AM   |  #2  
VoLTaqe's Avatar
Member
Flag Nigde
Thanks Meter: 28
 
82 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Flash stock rom via odin go to recovery wipe data, cache can solve your problem. Or try before put your phone airplane mode it may help your stopped after that delete play music and clear systemui data.
8th August 2014, 11:53 AM   |  #3  
OP Junior Member
Flag BRISBANE
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
No Luck
Quote:
Originally Posted by VoLTaqe

Flash stock rom via odin go to recovery wipe data, cache can solve your problem. Or try before put your phone airplane mode it may help your stopped after that delete play music and clear systemui data.


I have already tried the above, but I tried it again as per your instructions.

I flashed the stock rom via Odin (normal options selected just reset time and auto reboot). The device restarts and upgrades the system as per normal.

Before I even get to set the language a dialogue box appears saying that Google+ has stopped.

The Google+ dialogue box is now in an infinite loop.

Also, every time when I now turn it off and back on again, it goes through the upgrade screen but only for a few seconds.

I think my phone needs some sort of master reset.
8th August 2014, 12:00 PM   |  #4  
VoLTaqe's Avatar
Member
Flag Nigde
Thanks Meter: 28
 
82 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
You are saying wrong steps.

1- Flash stock firmware
2- Wait until phone boot
3- After boot volume up + home + power button and go in stock recovery mode ( not cwm or twrp )
4- Wipe data / cache
5- Done.
8th August 2014, 12:04 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag BRISBANE
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Will Try Now
Quote:
Originally Posted by VoLTaqe

You are saying wrong steps.

1- Flash stock firmware
2- Wait until phone boot
3- After boot volume up + home + power button and go in stock recovery mode ( not cwm or twrp )
4- Wipe data / cache
5- Done.


I will do this now.

I have got stock recovery mode.

So I have to clear the data / cache before it boots up with the stock firmware?
8th August 2014, 12:24 PM   |  #6  
OP Junior Member
Flag BRISBANE
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Still not working
Quote:
Originally Posted by jdhot1

I will do this now.

I have got stock recovery mode.

So I have to clear the data / cache before it boots up with the stock firmware?


Ok, so firmware was successfully uploading using ODIN.

Phone rebooted, I did the data and cache wipe (factory reset does them both at the same time).

I have now entered the setup screen, I waited for around 15 seconds, then the message appeared again "unfortunately, Google+ has stopped."

I press OK on this dialogue box, then I get another error "unfortunately, Google Play Music has stopped."

Then after pressing OK on this one, I get the Google+ one in a loop.
8th August 2014, 12:52 PM   |  #7  
OP Junior Member
Flag BRISBANE
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Should I try Philz Touch Recovery?
Quote:
Originally Posted by jdhot1

Ok, so firmware was successfully uploading using ODIN.

Phone rebooted, I did the data and cache wipe (factory reset does them both at the same time).

I have now entered the setup screen, I waited for around 15 seconds, then the message appeared again "unfortunately, Google+ has stopped."

I press OK on this dialogue box, then I get another error "unfortunately, Google Play Music has stopped."

Then after pressing OK on this one, I get the Google+ one in a loop.


I found this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2480473 but I am unsure if I should try it.
8th August 2014, 02:47 PM   |  #8  
VoLTaqe's Avatar
Member
Flag Nigde
Thanks Meter: 28
 
82 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by jdhot1

I found this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2480473 but I am unsure if I should try it.

Wipe data factory and try again. If not success flash twrp and wipe cache, data, preload, system, internal sdcard after that flash any custom rom
9th August 2014, 01:19 AM   |  #9  
OP Junior Member
Flag BRISBANE
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Need Root for Custom Recovery
Quote:
Originally Posted by VoLTaqe

Wipe data factory and try again. If not success flash twrp and wipe cache, data, preload, system, internal sdcard after that flash any custom rom

Thanks for your attempts to help me however after reading around, it appears that the phone needs to be rooted first before any custom recovery can be put on.

I have now created a new thread in the Questions section.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes