Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

WiFi Low transfer speed over LAN

OP fcornejo

18th July 2014, 12:16 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 12
 
34 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
My Galaxy S4 have the newest firmware from Samsung I9505XXUGNF1 (Kitkat 4.4.2). My router is a Asus RT-AC66U to which the S4 connects with max speed of 433 Mbps. My internet connection is 120 Mbps.

When I do a speedtest on the S4 I get results of ~110 Mbps, but when I'm downloading a file over LAN from the disk connected directly to the router I get download speed only of ~20Mbps (2.4 MB/s) which is very sucky!

My Laptop have only a N network card, and connects to the router with max 300 Mbps and when I download the same file I get over 7.5 MB/s!! (~65 Mbps).
Speedtest also shows results of over 110 Mbps...

I remember when the phone was new, and it had Android 4.3 (~10 months ago), I had LAN download speeds of over 9-10 MB/s...

I tried with different file managers like X-Plore and others, but it looks like it is not the app problem.

does somebody know what could be the problem?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2014-07-18 10.08.51.jpg
Views:	21
Size:	186.7 KB
ID:	2857905   Click image for larger version

Name:	2014-07-18 10.09.43.jpg
Views:	20
Size:	119.5 KB
ID:	2857906   Click image for larger version

Name:	2014-07-18 10.09.56.png
Views:	18
Size:	181.4 KB
ID:	2857907   Click image for larger version

Name:	2014-07-18 10.12.37.png
Views:	17
Size:	197.8 KB
ID:	2857914  
21st July 2014, 10:07 AM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 12
 
34 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Same problem on Galaxy Tab S (SM-T805)
The same is happening to my Brand new Galaxy Tab S.

It is connecting to the WiFi with 866Mbps, and files inside the network are download only at ~3 MB/s


does anybody have the same issue?
9th December 2014, 01:00 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 12
 
34 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
The problem is now solved by installing newest version of X-Plore v 3.66 https://play.google.com/store/apps/d...atgames.Xplore

LAN download speeds went from ~2.5 MB/S to ~14 MB/s (I think that the limit is now the Hard Drive plugged to a USB 2.0 port on the router)

Thank you Lonely Cat Games for solving this issue!!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes