Post Reply

Can we change from 1080p to 720p to reduce battery?

OP thunderc8

26th August 2014, 08:16 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 23
 
133 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Hi all, a few days ago I received my new huawei honor 6 and is blazing fast and smooth but what impressed me is the battery life.
It has an option to switch from 1080p to 720p with a setting named rog technology and where I had 4 hours of on screen time until 30% when I switched to 720p I got 6 hours (5:48) and the battery at 26%.
Is there a tool we can use to switch our amoled screen to 720p? Because at 5 inch I don't notice any difference.
Because if there isn't I find charging my phone once per 2 days or 3 very intresting and I might keep the honor 6 for me and the s5 to my wife.
26th August 2014, 12:23 PM   |  #2  
Brava27's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 128
 
728 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Nope

Sent from my SM-G900T using Tapatalk
26th August 2014, 03:42 PM   |  #3  
cerobles1's Avatar
Senior Member
Riverview
Thanks Meter: 69
 
339 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Man this sounds promising. That would be nice to save more battery
27th August 2014, 08:26 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 23
 
133 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by cerobles1

Man this sounds promising. That would be nice to save more battery


Yeah honor 6 has it and I gain 2 more hours of on screen time since the Chinese can do it I think it must be software related.
I can safely say that with normal use 2 hours (internet ,calling,Facebook ) a day I can charge my honor 6 every 3 days it would be awesome if we could do this on our halaxy s5 instead of enabling and disable ultra power save all the time.
30th August 2014, 08:10 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 140
 
702 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
How about this app?

https://play.google.com/store/apps/d...Len-iwLnjoHYDQ

Tapped It!
30th August 2014, 01:33 PM   |  #6  
Account currently disabled
Flag straya kienttt
Thanks Meter: 473
 
1,816 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by Brava27

Nope

Sent from my SM-G900T using Tapatalk

-I remember seeing a build prop tweak where you edit one line to change what resolution the screen is drawn at.

OP, go download a build prop tweaker and go through the lines and find one that is similar to that-

EDIT: nvm i could have sworn it was available in my Xperia Z buildprop
Last edited by Hellscythe; 30th August 2014 at 01:36 PM.
30th August 2014, 03:47 PM   |  #7  
Brava27's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 128
 
728 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Why would anyone tinker with the powerful screen this phone offers?

Sent from my SM-G900T using Tapatalk
The Following User Says Thank You to Brava27 For This Useful Post: [ View ]
30th August 2014, 05:34 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 140
 
702 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by Brava27

Why would anyone tinker with the powerful screen this phone offers?

Sent from my SM-G900T using Tapatalk

Yeah I love this screen and my battery life.

Tapped It!
14th October 2014, 06:08 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by thunderc8

Hi all, a few days ago I received my new huawei honor 6 and is blazing fast and smooth but what impressed me is the battery life.
It has an option to switch from 1080p to 720p with a setting named rog technology and where I had 4 hours of on screen time until 30% when I switched to 720p I got 6 hours (5:48) and the battery at 26%.
Is there a tool we can use to switch our amoled screen to 720p? Because at 5 inch I don't notice any difference.
Because if there isn't I find charging my phone once per 2 days or 3 very intresting and I might keep the honor 6 for me and the s5 to my wife.

how do you change resolution from 1080p to 720p in honor 6 ??

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank