FORUMS

PSA: You Can Optimize Your Note 4’s Recents Menu & RAM

The Note 4 never had the fastest Recents Menu, and despite its 3GB of RAM, … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (July 25 – Aug 1)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

[Q] DTMF tones

9 posts
Thanks Meter: 0
 
By xbluesx, Junior Member on 18th August 2014, 04:53 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
21st August 2014, 02:30 PM |#11  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Flag Lakewood, CO
Thanks Meter: 2,106
 
More
Do you have the modified hiddenmenu? If not you need your msl number to get to the edit menu.
 
 
21st August 2014, 07:16 PM |#12  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by metalfan78

Do you have the modified hiddenmenu? If not you need your msl number to get to the edit menu.

I dont know anything about the modified hidden menu so I assume I don't have it. Would I need root access for that? I dont have the MSL number either. I assume I get that from AT&T? Thanks!
21st August 2014, 08:25 PM |#13  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Flag Lakewood, CO
Thanks Meter: 2,106
 
More
Yes to, you would need root access. I had an app for gett8ng your msl. Look for it in the play store.

---------- Post added at 01:25 PM ---------- Previous post was at 01:25 PM ----------

Msl utility I think
21st August 2014, 09:34 PM |#14  
DarkMidnight's Avatar
Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 32
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by xbluesx

I dont know anything about the modified hidden menu so I assume I don't have it. Would I need root access for that? I dont have the MSL number either. I assume I get that from AT&T? Thanks!

(Forgive me if I'm incorrect, the below instructions may only apply to those of us with Verizon phones, but this is how I enabled hidden menus on my phone)

1) go to /efs/carrier/HiddenMenu and change OFF to ON
2 ) Reboot your phone.

The ##3282# menu should work after that. Also, I did not need the MSL code (again, the Galaxy S5 is globally unlocked with Verizon) but should you need it (credit to metalfan78)

https://play.google.com/store/apps/d...om.esccode.msl
22nd August 2014, 02:01 PM |#15  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by metalfan78

Yes to, you would need root access. I had an app for gett8ng your msl. Look for it in the play store.

---------- Post added at 01:25 PM ---------- Previous post was at 01:25 PM ----------

Msl utility I think

None of the MSL code utilities in the play store worked, so I'll try and go the root route to unlock my hidden menu. After I root, how would I go about unlocking my hidden menu?
22nd August 2014, 03:06 PM |#16  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Flag Lakewood, CO
Thanks Meter: 2,106
 
More
Search XDA for the msl utility app. I was going to upload it but I can find it.

---------- Post added at 08:06 AM ---------- Previous post was at 07:55 AM ----------

Try this one

https://www.dropbox.com/s/bimjty4i5r...MSLUtility.apk
27th August 2014, 02:56 AM |#17  
DarkMidnight's Avatar
Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 32
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by xbluesx

I tried this and the only thing that pops up is "USSD and then my phone number". No menus or anything. Just a button to hit OK.

Ok, when you open your phone app to make a call, go to Menu (top right)/Settings/DTMF Tones.

Can you get there?
27th August 2014, 03:25 PM |#18  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by metalfan78

Search XDA for the msl utility app. I was going to upload it but I can find it.

---------- Post added at 08:06 AM ---------- Previous post was at 07:55 AM ----------

Try this one

https://www.dropbox.com/s/bimjty4i5r...MSLUtility.apk

I appreciate you uploading this, but it doesn't work either. When I run it I get an error: "A fatal error has occured. Could not read SPC. Please ensure you downloaded the application for your particular phone."
27th August 2014, 03:29 PM |#19  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by DarkMidnight

Ok, when you open your phone app to make a call, go to Menu (top right)/Settings/DTMF Tones.

Can you get there?


When I go to settings I get two choices, "Call" and Contacts". When I choose "Call" I get these options:

Call rejection
Answering and ending calls
Call notification pop ups
In-call status pop-up
Show caller information
Call alerts
Call accessories
Additional settings

Ringtone and keypad tones
Personalize call sound
Noise reduction

Voicemail service
Voicemail settings
Sound
Vibrate

Ive gone through each one of the sub menus available and there is no DTMF tones or anything like it anywhere.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes