Get Your XDA 2015 Custom Avatar and Signature Images Here

As stated in our motto, XDA Developer is for developers, by developers. The … more

Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more

Samsung Galaxy Note Edge Hands On – XDA TV

Perhaps one of the more peculiar announcements this year was the curved edge-screened … more

Nova Launcher Update Brings Lollipop Functionality and Feel

One of the most popular third party launcher on Android, Nova Launcher, has just … more
Post Reply

Google Camera Photosphere`s blurry

OP nils16

30th August 2014, 10:57 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
85 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Hello

I love the Photosphere function of the Google Camera.
Iit seems the camera have trouble to focus.
Every seconds "point" I capture is blurry. I think its something with the focus.

Its very frustrating.
You can see some blurry spots:
https://www.google.com/maps/views/vi...30837277139778



Anyone have a Idea how to fix it?
Is it maybe a Kernel Problem?
Once it was working properly...

Thank you
30th August 2014, 11:47 PM   |  #2  
Brava27's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 128
 
726 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
I have the same problem. Weird.

Sent from my SM-G900T using Tapatalk
31st August 2014, 08:33 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
85 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by Brava27

I have the same problem. Weird.

Sent from my SM-G900T using Tapatalk

Now I Installed Android 4.4.4 CM11 (UB),
And Photosphere works very fast and great again. But the CM version is not very stable.

Greets Nils
31st August 2014, 10:02 AM   |  #4  
fffft's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 543
 
1,847 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Works fine on my phone. It would have helped if you posted some sample photos here so that we could see what you are referring to i.e. full resolution pngs here or at least a direct link to a photo rather than a page on some third party hosting site. The EXIF information would also have been invaluable.

The two most likely causes would be movement or show shutter speeds. Have you tried a tripod in a well lit room? Did that make any difference? When you did a forum search, did you find anyone else reporting problems (and what keywords did you search on)? More information and in particular sample photos would garner more useful replies.

.
31st August 2014, 10:14 AM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
85 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by fffft

Works fine on my phone. It would have helped if you posted some sample photos here so that we could see what you are referring to i.e. full resolution pngs here or at least a direct link to a photo rather than a page on some third party hosting site. The EXIF information would also have been invaluable.

The two most likely causes would be movement or show shutter speeds. Have you tried a tripod in a well lit room? Did that make any difference? When you did a forum search, did you find anyone else reporting problems (and what keywords did you search on)? More information and in particular sample photos would garner more useful replies.

.

Hello

I have been using Photospheres for two years.
Now with CM11 its working as it should again.

It seems like the Stock Firmware was causing this problem on my S5.
Now it captures very fast and sharp.

Before it was impossible to make a photosphere. Almost every snapshot was out of focus and I had to recapture maaaany times.
1st September 2014, 01:11 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
85 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Now the Photosphere is working fast and without focus problems.

https://www.google.com/maps/views/vi...44742624950402
I`m happy with this results.

But the Google Camera App crashes often now. Sometimes while rendering the Photosphere the camera crashes and I loose my Panorama.

Hope with further CM11 updates the camera will works stable.
14th September 2014, 08:29 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
I have the same problem, but it is difficult for me to switch to CM, is it possible may be to use CM camera driver with stock firmware?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank