Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more

Project Ara: Modified Android L and Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and software enthusiasts. The … more
Post Reply

Please help asap

2nd July 2014, 12:39 PM   |  #1  
carrd's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
249 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
HI, really sorry if this is a noob question but would someone be able to answer this asap. I live in the UK and purchased an S5 off ebay it stated it was the SM-G900F (UK varient I believe) but upon delivery I checked and its the SM-G900S which is the Korean vairent.
So I put my sim in and it displays that im roaming which is obviously wrong. Can I just flash a UK rom and will everything work like uk varient or is the radio bands or anything else different. Please answer asap as I will need to contact ebay.

Also is this 4G version and will it work in UK?
2nd July 2014, 12:51 PM   |  #2  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,102
 
8,461 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by carrd

HI, really sorry if this is a noob question but would someone be able to answer this asap. I live in the UK and purchased an S5 off ebay it stated it was the SM-G900F (UK varient I believe) but upon delivery I checked and its the SM-G900S which is the Korean vairent.
So I put my sim in and it displays that im roaming which is obviously wrong. Can I just flash a UK rom and will everything work like uk varient or is the radio bands or anything else different. Please answer asap as I will need to contact ebay.

Also is this 4G version and will it work in UK?

Here are the specs http://pdadb.net/index.php?m=specs&i...amsung_pacific and here http://www.droidgod.com/2014/05/sams...ions-features/. It looks quite similar for the G900F but check if the supportd LTE bands are compatible.
Last edited by gee2012; 2nd July 2014 at 12:54 PM.
2nd July 2014, 12:54 PM   |  #3  
carrd's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
249 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by gee2012

Here are the specs http://pdadb.net/index.php?m=specs&i...amsung_pacific and here http://www.droidgod.com/2014/05/sams...ions-features/. It looks quite similar for the G900F but check if the LTE bands are compatible.

Thank you for your reply. so is it just a casf flashing the UK vairent (F) will the model change in settings?
2nd July 2014, 12:56 PM   |  #4  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,102
 
8,461 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by carrd

Thank you for your reply. so is it just a casf flashing the UK vairent (F) will the model change in settings?

No, LTE bands are defined in the radio chip. You cannot change these bands by flash a different rom or modem.
2nd July 2014, 12:58 PM   |  #5  
carrd's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 51
 
249 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by gee2012

No, LTE bands are defined in the radio chip. You cannot change these bands by flash a different rom or modem.

apoligies I should of been more clear my fault if the bands match can i just flash the uk version via odin or will it not work?
2nd July 2014, 01:01 PM   |  #6  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,102
 
8,461 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by carrd

apoligies I should of been more clear my fault if the bands match can i just flash the uk version via odin or will it not work?

Yes, as the cpu/gpu, screen and reoslution are similar i guess you could do that. Don`t know the supported LTE bands of the 900S though. Maybe its best to file a complaint to Ebay about the seller misleading you as you probably will not have warranty either.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank