Post Reply

s5 not working after cahnging to art

OP liavo555

11th July 2014, 11:56 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: May 2014
hi
ive changed my phone in developers options from delvik to ART and now if I turn it on it sats"upgrading android" does "optimization for few min and then touchwiz crashes and the whole UI dosent go on...therefor I cant reach the menu to undo the change...safe mode dosent come up niether...I have no idea whats wrong,,,
the device is unrooted with everything fresh new and no 3rd party apps(only from the playstore)...
help!!!!
11th July 2014, 11:58 AM   |  #2  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,159
 
8,598 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by liavo555

hi
ive changed my phone in developers options from delvik to ART and now if I turn it on it sats"upgrading android" does "optimization for few min and then touchwiz crashes and the whole UI dosent go on...therefor I cant reach the menu to undo the change...safe mode dosent come up niether...I have no idea whats wrong,,,
the device is unrooted with everything fresh new and no 3rd party apps(only from the playstore)...
help!!!!

Have you tried rebooting the phone? Or wiped cache in recovery. Dalvik is imo still more stable and faster then ART atm.
Last edited by gee2012; 11th July 2014 at 12:03 PM.
11th July 2014, 02:13 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by gee2012

Have you tried rebooting the phone? Or wiped cache in recovery. Dalvik is imo still more stable and faster then ART atm.

I have tried rebooting and safe mode...

then I wanted to try factory reset but excidently got into download mod insted...I tool the chance of a brick and took the battery out while in download mode(since I didnt have files to burn via odin) and the phone just turned on using delvik and didnt show any problem...so the issue is solved,,,I have no idea how and why but it is...
12th July 2014, 08:34 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 10
 
40 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by liavo555

I have tried rebooting and safe mode...

then I wanted to try factory reset but excidently got into download mod insted...I tool the chance of a brick and took the battery out while in download mode(since I didnt have files to burn via odin) and the phone just turned on using delvik and didnt show any problem...so the issue is solved,,,I have no idea how and why but it is...

I had ill effects when switching myself, found that best way to test it was to switch it to ART right after a hard reset or flashing stock via odin. Im sure just wiping cache and dalvik would have fixed it, but i was returning the phone for USB port issues anyhow so i flashed back to stock. not sure if clearing the android files on the internal storage or the cache/dalvik being wiped fixed it, but it ran find after that with no FC's etc. As stated though, i havent really noticed much if any improvement. Still too soon in its infancy to probably see much from it yet lol.

Good luck!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank