FORUMS

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more

CleanSlate Brings Fingerprint Scanner Mod to HTC One M9+

Work of XDA Recognized Developer tbalden, CleanSlate custom kernel for the HTC … more

Sunday Debate: Which Factors Caused HTC’s Woes?

Join us in a fun Sunday Debate on HTC’s situation. Come with your … more

HTC’s New Ad Campaign And What It Really Means

HTC has just released three new blind test adverts comparing app loading … more

S5 Lte-A UK Firmware Flash

22 posts
Thanks Meter: 8
 
By andybg40, Junior Member on 27th July 2014, 08:44 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi All

As the title says. Can I flash an LTE-A version with UK firmware?

Many thanks.
 
 
27th July 2014, 10:22 PM |#2  
VampirÝs's Avatar
Senior Member
Flag Aleppo
Thanks Meter: 204
 
More
Quote:
Originally Posted by andybg40

Hi All

As the title says. Can I flash an LTE-A version with UK firmware?

Many thanks.

what do you mean by LTE-A?? do you mean the model SM-G900F ??
if yes well you can flash uk firmware.

hope that I helped
28th July 2014, 08:07 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by Galaxy_Guy

what do you mean by LTE-A?? do you mean the model SM-G900F ??
if yes well you can flash uk firmware.

hope that I helped

I have the SM-G906K version of the prime device, is that still doable?
28th July 2014, 08:10 AM |#4  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,723
 
More
Quote:
Originally Posted by andybg40

I have the SM-G906K version of the prime device, is that still doable?

I wouldn`t risk flashing firmware that`s designed for a different device model, in this case the G900F firmware on a G906K.
Last edited by gee2012; 28th July 2014 at 10:06 AM.
28th July 2014, 09:04 AM |#5  
fffft's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 667
 
More
Quote:
Originally Posted by andybg40

Can I flash an LTE-A version with UK firmware?


There isn't a lot of reliable information about your model so there is no authorative answer.

Most will say that it's risky and not recommended to flash a firmware from another variant. As well, you don't simply have a different variant of the 801 Snapdragon based S5. You have a derivative model, with a different processor (805), screen resolution, et cetera. Strongly arguing that it is highly unlikely to work and would likely brick your phone.

The best you might hope for is someone alleging that they were able to do so. And then you'd still need to estimate the credibility of such a report.

If you have root and a custom recovery installed, you could remove much of the risk by trying a 900F based custom ROM, e.g. the Phoenix ROM, rather than flash stock 900F firmware. All in all though, it's an improbable fit.

.
Last edited by fffft; 28th July 2014 at 09:14 AM.
28th July 2014, 01:45 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by fffft

There isn't a lot of reliable information about your model so there is no authorative answer.

Most will say that it's risky and not recommended to flash a firmware from another variant. As well, you don't simply have a different variant of the 801 Snapdragon based S5. You have a derivative model, with a different processor (805), screen resolution, et cetera. Strongly arguing that it is highly unlikely to work and would likely brick your phone.

The best you might hope for is someone alleging that they were able to do so. And then you'd still need to estimate the credibility of such a report.

If you have root and a custom recovery installed, you could remove much of the risk by trying a 900F based custom ROM, e.g. the Phoenix ROM, rather than flash stock 900F firmware. All in all though, it's an improbable fit.

.

Thanks for your help guys.

Yep, I imported this model for the specs. It's not a real drama on the stock firmware tbh. I just wanted to remove the splash screen and network installed apps from Korea.

I've hidden the apps, but there are still a couple of Korean bits and pieces I would like to get rid of. Maybe a firmware or suitable rom will become available soon.
29th August 2014, 02:21 AM |#7  
Mandoza's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
No, u can't use the SM-G900F firmware on the SM-G906K
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes