Post Reply

cant flash modem

OP ex-28

26th June 2014, 06:48 AM   |  #1  
ex-28's Avatar
OP Senior Member
Flag Winnipeg
Thanks Meter: 80
 
957 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
hi all been having a problem for the last 2 weeks where my signal strength ig g or even e almost all the time , with little or no data , im on the omega rom in my signature for some reason I cant get a modem to flash , it always fails,

when I try to flash this modem or the ANE2 it always fails in my odin tried extracting the .bin as well with no luck. and have manually booted to download mode also took off the reset ect,,, in odin 3.09 I selected the ap button. finally I flashed alliance rom and tried that with no luck so went back to omega rom , I also tried the ktoonsez KT-SGS5 kernel then tried flashing another modem and nada, constant fail all the time, tried different cables and computer to , I can flash anything else with odin just not the modems, anyone have any ideas ?


...... signed totally lost...............


<ID:0/009> Added!!
<ID:0/009> Odin v.3 engine (ID:9)..
<ID:0/009> File analysis..
<ID:0/009> SetupConnection..
<ID:0/009> Initialzation..
<ID:0/009> Get PIT for mapping..
<ID:0/009> Firmware update start..
<ID:0/009> SingleDownload.
<ID:0/009> NON-HLOS.bin
<ID:0/009> NAND Write Start!!
<ID:0/009> Transmission Complete..
<ID:0/009> Now Writing.. Please wait about 2 minutes
<ID:0/009> FAIL! (Auth)
<ID:0/009>
<ID:0/009> Receive Response from boot-loader
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)


on the screen of the phone is shows
Secure check fail : apnhlos
27th June 2014, 02:53 AM   |  #2  
poyda69's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 27
 
345 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by ex-28

hi all been having a problem for the last 2 weeks where my signal strength ig g or even e almost all the time , with little or no data , im on the omega rom in my signature for some reason I cant get a modem to flash , it always fails,

when I try to flash this modem or the ANE2 it always fails in my odin tried extracting the .bin as well with no luck. and have manually booted to download mode also took off the reset ect,,, in odin 3.09 I selected the ap button. finally I flashed alliance rom and tried that with no luck so went back to omega rom , I also tried the ktoonsez KT-SGS5 kernel then tried flashing another modem and nada, constant fail all the time, tried different cables and computer to , I can flash anything else with odin just not the modems, anyone have any ideas ?


...... signed totally lost...............


<ID:0/009> Added!!
<ID:0/009> Odin v.3 engine (ID:9)..
<ID:0/009> File analysis..
<ID:0/009> SetupConnection..
<ID:0/009> Initialzation..
<ID:0/009> Get PIT for mapping..
<ID:0/009> Firmware update start..
<ID:0/009> SingleDownload.
<ID:0/009> NON-HLOS.bin
<ID:0/009> NAND Write Start!!
<ID:0/009> Transmission Complete..
<ID:0/009> Now Writing.. Please wait about 2 minutes
<ID:0/009> FAIL! (Auth)
<ID:0/009>
<ID:0/009> Receive Response from boot-loader
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)


on the screen of the phone is shows
Secure check fail : apnhlos

I have had a similar problem and found a fix, I was trying to flash a modem using a "longer" than normal USB cable in a USB2.0 port this failed every time.

I then used a "standard" length cable (1mtr) which was in a USB3.0 port which worked on the first go. I don't know if it was the 2mtr cable or it was the USB3.0 port, I believe it was the cable because the port on the S4 is only USB2.0!!!!!!!!

I hope this helps.
27th June 2014, 04:22 AM   |  #3  
ex-28's Avatar
OP Senior Member
Flag Winnipeg
Thanks Meter: 80
 
957 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
OK will give it a try tried different cables and ports but no luck and yet I can flash anything. Else with odin on the same combo cable and port
27th June 2014, 04:47 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 359
 
1,449 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
i'm having the same issue on rogers w8, tried multiple odin versions, all the way back to 1.83, tried usb 2.0 and 3.0 cables.

i think think the problem is were trying to flash a G900F modem, not a rogers modem since its not out yet
27th June 2014, 05:04 AM   |  #5  
ex-28's Avatar
OP Senior Member
Flag Winnipeg
Thanks Meter: 80
 
957 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by polish_pat

i'm having the same issue on rogers w8, tried multiple odin versions, all the way back to 1.83, tried usb 2.0 and 3.0 cables.

i think think the problem is were trying to flash a G900F modem, not a rogers modem since its not out yet

What rom are you on baseband and kernel? My details are In my signature and my connection is is more then horrific I'm at a loss at what to try but when I was on echo illusion rom everything was great but is no longer being worked on
27th June 2014, 05:53 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 359
 
1,449 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ex-28

What rom are you on baseband and kernel? My details are In my signature and my connection is is more then horrific I'm at a loss at what to try but when I was on echo illusion rom everything was great but is no longer being worked on

I'm on Omega 5 and baseband ND1. I'm not having any connectivity issues to Rogers LTE, i actually have great speeds and connection, definitely not like what you were describing. But what I am having problems with it in my room, my phone has problems getting reception, i never had great reception in my room, but this is much much worse than any Galaxy S or note i've owned, and i've owned all but the Note 1 and S1. My phones almost always has an "emergency calls only" message on lock screen, and i keep getting "lost data roaming connectivity" messages 4-5 times an hour. Besides that, i can't really complain.
27th June 2014, 05:56 AM   |  #7  
ex-28's Avatar
OP Senior Member
Flag Winnipeg
Thanks Meter: 80
 
957 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
OK I'm located in Winnipeg sitting outside atm getting lte but only 1 bar... Can u please shoot a screen shot of about phone showing me your kernel version baseband rom ect.... Just to compare... And thanks

27th June 2014, 06:09 AM   |  #8  
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 359
 
1,449 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Here you go


Sent from my Galaxy S5
The Following User Says Thank You to polish_pat For This Useful Post: [ View ]
27th June 2014, 06:13 AM   |  #9  
ex-28's Avatar
OP Senior Member
Flag Winnipeg
Thanks Meter: 80
 
957 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by polish_pat

Here you go


Sent from my Galaxy S5

happen to have link for blaze kernel ? , I just tried the ael kernel from echo illusion rom but no difference for flashing modem , still fails , I also notice your device says g900w8 where mine is listed as the 900f
27th June 2014, 06:23 AM   |  #10  
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 359
 
1,449 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
all kernels can be found in the Original Development section. Here is the link http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2741086

As for my variant being reported correctly, omega 5.0 allows you to customize installation by variant in aroma. Dirty flash to v5, if you have twrp, it will not wipe anything

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank