Dropbox App Available on Windows Phone

The Dropbox app is well known and widely used. The application has finally landed on Windows Phone … more

aContact+++ Next Dialer

Ifyou have a dual SIM device and have problems with managing your two cards, you should check this dialer. … more

HTC Hima Photo Leaks Were Decoys

Reputable leaker EvLeaks confirms to us that he knows the photos of the HTC Hima circling the internet these … more

Custom Recovery For Note 3 Neo

Many forget that the Note 3 Neo is a big device and neat alternative to its expensive cousin. But it … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Sm-g900f but no lte option

OP Ziv_S

26th July 2014, 12:44 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Hi,

I bought a Samsung Galaxy s5, model SM-G900F, which should have LTE for 4g network.
This week my carrier enabled 4G, so I went to my network settings to see if lte is enabled.
But I don't have that option there!
The only options I have are:
WCDMA/GSM (auto connect)
WCDMA only
GSM only

I didn't install any rom, and attached the about for my phone. For some reason it relates to the United Arab Emirates..

Please let me know what can I do.
I have just rooted my phone and if necessary I will install a different rom.

Thanks.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-07-26-13-41-18.png
Views:	219
Size:	197.1 KB
ID:	2871040  
26th July 2014, 01:04 PM   |  #2  
sarbe's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 493
 
1,572 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by Ziv_S

Hi,

I bought a Samsung Galaxy s5, model SM-G900F, which should have LTE for 4g network.
This week my carrier enabled 4G, so I went to my network settings to see if lte is enabled.
But I don't have that option there!
The only options I have are:
WCDMA/GSM (auto connect)
WCDMA only
GSM only

I didn't install any rom, and attached the about for my phone. For some reason it relates to the United Arab Emirates..

Please let me know what can I do.
I have just rooted my phone and if necessary I will install a different rom.

Thanks.

You could try flashing the stock ROM for your country.

Sent from my SM-G900F using XDA Premium 4 mobile app
26th July 2014, 01:14 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by sarbe

You could try flashing the stock ROM for your country.

Sent from my SM-G900F using XDA Premium 4 mobile app

Where can I find an original rom for my country?
26th July 2014, 02:43 PM   |  #4  
sarbe's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 493
 
1,572 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by Ziv_S

Where can I find an original rom for my country?

Try here : http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2715487

Sent from my SM-G900F using XDA Premium 4 mobile app
26th July 2014, 08:38 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 47
 
151 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
but first and foremost you go to your operator office and request a 4G SIM card. it will not work with your existing SIM-card.
4th January 2015, 09:10 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 7
 
48 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Look at this post
http://forum.xda-developers.com/gala...g-lte-t2905080
5th January 2015, 04:40 AM   |  #7  
vndnguyen's Avatar
Senior Member
Vinnitsa
Thanks Meter: 1,037
 
2,906 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Try this (root required):

Locate the file /data/property/persist.radio.lteon, change its content from false to true and reboot.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes