Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,679 Members 41,186 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can't connect Tab Pro 12.2 to computer via USB

Tip us?
 
Magicspell
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 33
Join Date: Dec 2009
Location: Tucson
Default [Q] Can't connect Tab Pro 12.2 to computer via USB

What is needed to connect the Tab Pro 12.2 to Windows 7 via USB? When I attempt to connect Windows doesn't recognize that a device is plugged in at all. I can't find a setting anywhere on the tablet to enable USB connection.

Things to know:
I've installed Kies 3 on the computer but it doesn't recognize the tablet being plugged in either.
I've installed the Samsung USB driver.
I've successfully connected the Tab Pro when in download mode since I was able to root it.
USB debugging is turned on (also tried it with debugging turned off).
Android 4.4.2, build number KOT49H.T900UEUAND4 (rooted)

What am I missing?
Samsung SGS4 running Android 4.2.2
Phone history: Samsung A900-> HTC Mogul-> HTC Hero-> E4GTouch-> SGS4
 
dodo99x
Old
#2  
dodo99x's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 280
Join Date: Apr 2011
Location: Ottawa
Unplug the tablet from your pc. In Kies 3, under Tools, reinstall usb drivers. Reboot pc. Connect the tablet to usb. See if that gets it working.

Sent from my SM-P900 using Tapatalk
 
Magicspell
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 33
Join Date: Dec 2009
Location: Tucson
Quote:
Originally Posted by dodo99x View Post
Unplug the tablet from your pc. In Kies 3, under Tools, reinstall usb drivers. Reboot pc. Connect the tablet to usb. See if that gets it working.

Sent from my SM-P900 using Tapatalk
Thanks for the suggestion. Still no joy. It's like there's no MTP driver or something. When I plug it in to the USB port the tablet recognizes it as it "dings" and tries to charge (it can't because the USB port doesn't supply enough current). However, the pc never makes a sound and doesn't recognize any thing's been plugged in.

Is there some setting I'm missing on the tablet?

Sent from my SM-T900 using XDA Free mobile app
Samsung SGS4 running Android 4.2.2
Phone history: Samsung A900-> HTC Mogul-> HTC Hero-> E4GTouch-> SGS4
 
dodo99x
Old
#4  
dodo99x's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 280
Join Date: Apr 2011
Location: Ottawa
I doubt it's the tablet. Probably a driver issue with windows. Try a different cable (usb 2.0 or 3.0) and usb port on the pc

Sent from my SM-P900 using Tapatalk
 
warpa
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Aug 2011
Default Reply

I have had this issue with my Galaxy TabPro 8.4 (similar device). Why don't you try reinstalling the software and drivers on your computer. Also, have you tried a different USB port? These simple techniques have solved the problem. Seems like a problem with your drivers.

Restart your device as well. A simple restart can clear issues.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes