Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,161 Members 52,417 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Tab Pro 8.4 - Dark screen when playing movies :/

Tip us?
 
Gasuinas
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jul 2011
Location: Pinhal Novo
Default Tab Pro 8.4 - Dark screen when playing movies :/

Hi!

Need help please, anyone here are experiencing black screens on Tab Pro 8.4 when is playing movies? Sometimes my Tab Pro goes black (screen is not off but all black and I listen the sound) when I see movies on samsung video App or on Facebook App. Could it be codecs problem or an hardware problem?

Thanks in advance!

TP
 
pduke7
Old
#2  
pduke7's Avatar
Member
Thanks Meter 12
Posts: 49
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by Gasuinas View Post
Hi!

Need help please, anyone here are experiencing black screens on Tab Pro 8.4 when is playing movies? Sometimes my Tab Pro goes black (screen is not off but all black and I listen the sound) when I see movies on samsung video App or on Facebook App. Could it be codecs problem or an hardware problem?

Thanks in advance!

TP
i would check if "Power saving mode" is disabled and all the "Smart Screen" Samsung crap as well.
probably won't help but you never know
of course MX Player is always there for you to download and compare results, quality and ease of use
 
gmanhad
Old
(Last edited by gmanhad; 3rd August 2014 at 04:20 AM.)
#3  
Senior Member
Thanks Meter 157
Posts: 824
Join Date: Jun 2010
Location: CHUCKTOWN,SC
Quote:
Originally Posted by Gasuinas View Post
Hi!

Need help please, anyone here are experiencing black screens on Tab Pro 8.4 when is playing movies? Sometimes my Tab Pro goes black (screen is not off but all black and I listen the sound) when I see movies on samsung video App or on Facebook App. Could it be codecs problem or an hardware problem?

Thanks in advance!

TP
Mine does it too. I returned my 1st tab because it was so bad while watching movies, and if i used multi-window with a video playing in one window. The 2nd tab i got still does it, but not as often. It could be because I've updated firmware on this new tab to the newest available. It hasn't happened in a while (about 2-3 weeks), so hopefully it's fixed. Only way to get the screen back is to hit the power button off and back on. Try updating to the latest firmware and see if that helps. NG1 is the most resent.
If pimpin' was easy, everyone would do it...........
 
uponbar
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: May 2014
I had the same issue with black screen with sound as well while using MX player. I switched to BSplayer free which works perfectly.

---------- Post added at 06:17 PM ---------- Previous post was at 06:10 PM ----------

It was a 1280 x 720 mp4 that was not rendering a picture if that helps. I have nothing to do with BSPlayer but it was capable of playing the video.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes