Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
View Poll Results: Does it boot?
Yes 7 100.00%
No 0 0%
Voters: 7. You may not vote on this poll

Post Reply

SM-T805 wip rom

OP Shaheer

7th August 2014, 02:09 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 360
 
548 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
This is a BETA for the SM-T805 (Galaxy Tab S 10.5 LTE). Proceed at your own risk as I take no responsibility for anything that happens.

In the event that you do get bricked read this awesome tutorial by @mitchellvii HERE


For the SM-T805 (Country Version: T805XXU1ANFB).


Since I don't have this tablet I need people who are willing to help test this. Please remember I take no responsibility for anything!

This is based on the UK fimware. Be careful!

What's inside:
Rooted
Zipaligned
DeBloated- To some extent for right now. Will work on this once I get confirmation that it boots.
DeOdexed
Int.D Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Things To Check for in Beta 1.4:
1. Check to see if Wi-Fi is working & make sure it saves your passwords after rebooting
2. Check to see if root is working by using a root app such as titanium backup
3. Check to see if sound is working
4. Check to see if aroma installer is working: To this by: --------Selecting to install app the options in aroma and see if they install:::Also make sure to see if touchwiz launcher works after selecting it in aroma and then check to see if nova launcher works.

If you encounter any issues then let me know.

UPDATE: Confirmed that it's booting, Please read above for things to check. Thanks!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEW: BETA 1.6 https://drive.google.com/file/d/0B6J...it?usp=sharing


***If you have any issues please report them. Thank You!


XDA:DevDB Information
SM-T805 WIP ROM, ROM for the Samsung Galaxy Tab S

Contributors
Shaheer

Version Information
Status: Testing

Created 2014-08-07
Last Updated 2014-08-24
Last edited by Shaheer; 7th August 2014 at 07:56 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to Shaheer For This Useful Post: [ View ]
7th August 2014, 03:01 AM   |  #2  
OP Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 360
 
548 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Beta 1 link posted. Someone please flash and report the results. Also please read the list of items that need to be checked in the first post.
7th August 2014, 02:27 PM   |  #3  
boeser's Avatar
Member
Flag Mijnsheerenland
Thanks Meter: 20
 
89 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by Shaheer

Beta 1 link posted. Someone please flash and report the results. Also please read the list of items that need to be checked in the first post.

Failed to install due to "error executing updater binary" on my 805 in TWRP-recovery.
7th August 2014, 02:45 PM   |  #4  
mitchellvii's Avatar
Senior Member
Flag Charlotte, NC
Thanks Meter: 1,229
 
5,430 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by boeser

Failed to install due to "error executing updater binary" on my 805 in TWRP-recovery.

Can you post a logcat please?
7th August 2014, 02:57 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 360
 
548 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by boeser

Failed to install due to "error executing updater binary" on my 805 in TWRP-recovery.

Yes, please post a logcat as that will help me find out why it happened and what went wrong. Thanks!
7th August 2014, 02:58 PM   |  #6  
boeser's Avatar
Member
Flag Mijnsheerenland
Thanks Meter: 20
 
89 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by mitchellvii

Can you post a logcat please?

Sorry, tried to restore already. After that restore I couldn't write to my intarnal sorage anymore, so I Odin'd stock firmware. Seems to be a bug in TWRP. I won't try to install another rom till that bug is fixed...
7th August 2014, 03:08 PM   |  #7  
OP Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 360
 
548 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by boeser

Sorry, tried to restore already. After that restore I couldn't write to my intarnal sorage anymore, so I Odin'd stock firmware. Seems to be a bug in TWRP. I won't try to install another rom till that bug is fixed...

Hmm. Strange, i've never encountered that issue. But it's alright, completely your choice if you want to test the rom or not. I won't be mad lol.
7th August 2014, 03:53 PM   |  #8  
mitchellvii's Avatar
Senior Member
Flag Charlotte, NC
Thanks Meter: 1,229
 
5,430 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by boeser

Sorry, tried to restore already. After that restore I couldn't write to my intarnal sorage anymore, so I Odin'd stock firmware. Seems to be a bug in TWRP. I won't try to install another rom till that bug is fixed...

Restoring a Nandroid caused you to lose access to internal storage? Never heard of such a thing. Doubt that is an issue related to flashing this rom. Nandroids are usually pretty bulletproof. Did you wipe before restoring?
7th August 2014, 04:29 PM   |  #9  
boeser's Avatar
Member
Flag Mijnsheerenland
Thanks Meter: 20
 
89 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by mitchellvii

Restoring a Nandroid caused you to lose access to internal storage? Never heard of such a thing. Doubt that is an issue related to flashing this rom. Nandroids are usually pretty bulletproof. Did you wipe before restoring?

I'm sure its not related to this ROM but to my version of TWRP.

---------- Post added at 04:29 PM ---------- Previous post was at 04:12 PM ----------

Well, tried to install the rom for the 2ng time (couldn't resist helping you...

Logcat returned: "CANNOT LINK EXECUTABLE: could not load library "libc.so" needed by "/sbin/sh"; caused by library "libc.so" not found"

(Did not wipe this time, so don't need to restore again).
7th August 2014, 04:32 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
10 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
I will keep an eye open for this one

I read all the good things about the SM-T800.

I have a Dutch SM-T805, but i don't dare to test

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes