FORUMS

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more

Which Features from Apple Watch Do You Think Android Wear Will Copy?

The Apple Watch and Android Wear are both growing platforms. Now … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (May 15 – 22)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

ViPER4Android driver install failed

26th March 2015, 06:02 AM |#31  
Bataga's Avatar
Senior Member
Georgia
Thanks Meter: 907
 
More
That helped to get the drivers installed! I can't get it to work on lp no matter what I try. Might need a permissive kernel for it to work right.
 
 
26th March 2015, 01:09 PM |#32  
ifly4vamerica's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 331
 
More
Quote:
Originally Posted by Bataga

That helped to get the drivers installed! I can't get it to work on lp no matter what I try. Might need a permissive kernel for it to work right.

Download SELinuxModeChanger from. The play store tap permissive, reboot I stall driver again reboot and you should be good to go.

Tab S 10.5 Sent
26th March 2015, 07:07 PM |#33  
Bataga's Avatar
Senior Member
Georgia
Thanks Meter: 907
 
More
Quote:
Originally Posted by ifly4vamerica

Download SELinuxModeChanger from. The play store tap permissive, reboot I stall driver again reboot and you should be good to go.

Tab S 10.5 Sent

Doesn't work for the wiz.
14th April 2015, 02:53 PM |#34  
Senior Member
Thanks Meter: 107
 
More
Quote:
Originally Posted by ifly4vamerica

OK all I have a fix for installing Viper on the Tab S.

Use any file explorer and navigate to /system/vendor/etc
Copy the audio_effects.conf in that location
Navigate to /system/etc and paste the file you copied there
Once copied change the permissions to match the other files in the /system/etc folder

Install Viper and it should work this time, apparently the audio.effects.conf file is expected to be in the /system/etc location and is not there by default for some reason....

For advanced users I suppose you could just create a symlink to the other location also but I didn't try this myself.

let me know if this works for everybody else, so far it has worked on both of my Tab's

Make sure to cruise by the Viper thread and thank metaljim also as he gave me the initial help which headed me in the direction of adding the file to system etc.

Installed it perfectly thanks! Problem now is that it has NO EFFECT at all on the sound. Disabling and enabling it has no effect whatsoever on the audio output

EDIT: IDK if the SELinuxModeChanger being permissive helped at all, but I did it anyway. What I found out later was that the only way of activating Viper4Android's effect properly is if you (install Poweramp) and go into Audio>Advanced Tweaks> Tick "Direct Volume Control" and untick "Direct Volume Control" again after. You need to leave it at off. Somehow after doing this Viper works for all apps. However, this is only temporary as the effect goes away after a reboot. Forcing you to do this again and again. !!!!!
Last edited by trein91; 14th April 2015 at 04:14 PM.
15th April 2015, 01:02 PM |#35  
ifly4vamerica's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 331
 
More
Quote:
Originally Posted by trein91

Installed it perfectly thanks! Problem now is that it has NO EFFECT at all on the sound. Disabling and enabling it has no effect whatsoever on the audio output

EDIT: IDK if the SELinuxModeChanger being permissive helped at all, but I did it anyway. What I found out later was that the only way of activating Viper4Android's effect properly is if you (install Poweramp) and go into Audio>Advanced Tweaks> Tick "Direct Volume Control" and untick "Direct Volume Control" again after. You need to leave it at off. Somehow after doing this Viper works for all apps. However, this is only temporary as the effect goes away after a reboot. Forcing you to do this again and again. !!!!!

Weird for sure, I do not have that problem on any of my devices. Best bet is to try the original Viper thread. Somebody there may be able to help you. You can also try freezing or removing sound fx and disabling nuplayer in developing options. That is if you haven't already.

Note 4 DE Sent
12th May 2015, 11:39 AM |#36  
ChrisRaabe's Avatar
Junior Member
Flag Dresden
Thanks Meter: 0
 
More
audio_effects.conf
Quote:
Originally Posted by ifly4vamerica

OK all I have a fix for installing Viper on the Tab S.

Use any file explorer and navigate to /system/vendor/etc
Copy the audio_effects.conf in that location
Navigate to /system/etc and paste the file you copied there
Once copied change the permissions to match the other files in the /system/etc folder

Install Viper and .....

thank you for that information but I don't need to copy or symlink audio_effects.conf. On my SM-T805 with Lollipop 5.0.2 (T805XXU1BOCC) this file can be found in /system/etc while /system/vendor/etc only contains folders.

Chris
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Tab S Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank