Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] can't format data

OP Hit1402

9th July 2014, 09:58 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Galaxy y
-Flashed custom rom hyperion 9 2nd time
-Error occurred can't format data in recovery mode
-Also I am not able goto download mode when I try it shows only bootlogo and freezes
-If I start then same
-Also same in adb restart bootloader
bootloader
9th July 2014, 10:07 AM   |  #2  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,646
 
4,935 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
it shouldnt show boot logo when you put it in download mode

pull the battery
connect your phone via usb cable to pc
press and hold vol down home button then also hold power power button (try it with the battery still removed and with the battery)
you should then be in download mode


if you cant get into download mode by button presses you can try a usb jig


if you still cant get into download mode after that you will have to goto a repair shop
Last edited by marcussmith2626; 9th July 2014 at 10:10 AM.
9th July 2014, 11:37 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
USB jig?
What's that USB jig?
9th July 2014, 11:42 AM   |  #4  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,646
 
4,935 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Hit1402

What's that USB jig?

its a usb cable that has been cut and had some resisters placed accross the pins - you can make one yourself or just buy one for about 3 uk pounds from amazon

if you turn the phone off and put the usb jig in the usb socket it puts the phone into download mode without button presses - iv got one

remember if you dont know something google is your friend
9th July 2014, 02:18 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
can I use adb to reformat data
Can I use adb to format data
I think data is formatted in ext4 but needs ext3
That's problem I can adb shell but can't sug
9th July 2014, 02:24 PM   |  #6  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,646
 
4,935 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Hit1402

Can I use adb to format data
I think data is formatted in ext4 but needs ext3
That's problem I can adb shell but can't sug

iv no idea why you would want to do that


if you cant format data in recovery mode just flash stock rom via odin in download mode

if you cant get into download mode theres something wrong with the bootloader and no ammount of formatting data will help you there
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes