Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

InFocus M512 Root and MIUI Discussion

OP GalaxyWhy

8th November 2014, 02:48 PM   |  #101  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
root
Quote:
Originally Posted by nblsd

What Iíve done! (At your own risk)
I had the latest upgrade but the phone still un-rooted. I verify that with CPU-Z.
I still was looking for how to root phone.

Forum does not allow me to give links.
Root and Gapps for your phone is on 4pda.ru/forum/index.php?showtopic=597293
"4pda.ru/forum/index.php?showtopic=597293&view=findpost&p=3498209 8" (Copy links and remove the space between the 9 and 8)
Installed in FTM mode.
12th November 2014, 05:23 PM   |  #102  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by GalaxyWhy

Also wish I could somehow replace the menu key with a recents key 😱

Sent from my LG-D802

I've found recently that double tapping the 'home' soft key brings up the 'recent apps' screen. Near as I can tell this isn't documented anywhere, of course, I only found this out by accident.
13th November 2014, 09:54 AM   |  #103  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Thumbs up Thanks
Thank you for your answers and your help.
I Rooted the phone, and I used the script of NeedRom.
I followed the instructions of our friend GalaxyWhy (here's the link)
http://forum.xda-developers.com/gene...7#post55787107
It remains to see how to use the external SD card and not the internal phone memory.
All support will be welcome.
14th November 2014, 11:12 PM   |  #104  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
28 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by flippy.nl

i haver orderd a second one for my neighbour. hopefully that will be shipped with the old base rom.

if someone tells me how i can rip the rom from it i will do that before giving it to her.

i got the phone, it is running 15CN_1_03A.

it is not rooted, i need to know how to dump the entire deal from it so i can upload a usable version. need some help here as i need root and so far all my efforts have failed.
19th November 2014, 07:07 AM   |  #105  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Oct 2014
Quote:
Originally Posted by flippy.nl

i got the phone, it is running 15CN_1_03A.

it is not rooted, i need to know how to dump the entire deal from it so i can upload a usable version. need some help here as i need root and so far all my efforts have failed.

Did you get this figured out? If your device has a working GPS, I would really like to try dumping that image onto my device. Unfortunately I'm still pretty clueless about these things.

Can you root the device without applying any images, maybe by using some of the techniques listed in this URL? Then maybe you could dump the ROM with only that difference from stock.

But I'm guessing you already tried things like that... :-/
11th December 2014, 11:31 AM   |  #106  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Thumbs up It's 0K Thanks.
I finally install the ROM at needRom site and it's 0k for the root.
Thank you for your answer.
Sincerely Yours


Quote:
Originally Posted by Rifer

Forum does not allow me to give links.
Root and Gapps for your phone is on 4pda.ru/forum/index.php?showtopic=597293
"4pda.ru/forum/index.php?showtopic=597293&view=findpost&p=3498209 8" (Copy links and remove the space between the 9 and 8)
Installed in FTM mode.

24th December 2014, 02:38 AM   |  #107  
Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 7
 
53 posts
Join Date:Joined: Dec 2014
More
Nand Backup for Rooted M512?
I guess I was lucky - sort of - that my Infocus M512 arrived fully rooted (from Chinavasion), with SuperSU already installed. On the other hand, the security tape on the box was broken and didn't even match up, so the history of this phone is questionable - perhaps a refurb. However, I also feel somewhat grateful because everything works and, reading the xda posts, I can feel the pain people have had getting their phones rooted and working smoothly.

I'm pretty much happy with the way it's set up. Just one last thing... How do I make a complete backup?!

I've got Busybox installed, as well as Online Nandroid, but the latter requires a device-specific patch. It identifies the phone as a 'MC2_CN', which is not in the downloaded list of devices. I've requested a patch from the author (clicking on 'get identified'), but I feel like I've just sent a letter to Santa Claus.

Has anyone here successfully done a complete backup of their rooted M512 - Nandroid or otherwise?
31st December 2014, 09:21 AM   |  #108  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Hey guys,
Infocus senty me this, thought someone here might be interested.

​Dear User,

Thanks for your reply. You can download the SW upgrade image from the link below to upgrade your phone manually.
The password is 4o1r ​ ,and you can also check the sop in attachment.
http://pan.baidu.com/s/1dD1qMKL?
attachment:
https://drive.google.com/file/d/0Bxj...ew?usp=sharing
1st January 2015, 08:35 PM   |  #109  
Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 7
 
53 posts
Join Date:Joined: Dec 2014
More
Unhappy SW Upgrade...
Quote:
Originally Posted by sarelr

Hey guys,
Infocus senty me this, thought someone here might be interested.

​Dear User,

Thanks for your reply. You can download the SW upgrade image from the link below to upgrade your phone manually.
The password is 4o1r ​ ,and you can also check the sop in attachment.
http://pan.baidu.com/s/1dD1qMKL?
attachment:
https://drive.google.com/file/d/0Bxj...ew?usp=sharing

Hmmm... maybe single-use password? I couldn't get in.
15th January 2015, 02:44 PM   |  #110  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
How to Use External SD
Quote:
Originally Posted by nblsd

Thank you for your answers and your help.
I Rooted the phone, and I used the script of NeedRom.
I followed the instructions of our friend GalaxyWhy (here's the link)
http://forum.xda-developers.com/gene...7#post55787107
It remains to see how to use the external SD card and not the internal phone memory.
All support will be welcome.

Hello,
I used all the means and that's what good and safe and that works really well.
1-Reset phone

2-Install Xposed and follow the instructions
http://repo.xposed.info/module/de.ro...osed.installer
Choose for "Xposed" the following modules:
XinternalSD http://repo.xposed.info/module/com.pyler.xinternalsd and SMART BOOSTER http://repo.xposed.info/module/com.r...ler.rambooster

3- DISABLED Clean Master !!! (Isn't so important if you're sure that you lunch Xposed at boot)

4- Install Free BUSY BOX
Restart the phone

And Internal Memory Card will be replaced by the External SD card.
Best Regards,

Take Care!
On the phone both continue to exist internal and external, but the programs and data will be automatically redirected to the SD card. (SD card will be by default Ė You donít need to Move or to do something else).
Just do what Iíve write and nothing else.
Under ART engine you don't need Busybox free. Busybox free is for dalvik engine.
Last edited by nblsd; 19th January 2015 at 12:06 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes