Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,607 Members 52,312 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Manually selecting GSM frequency Band

Tip us?
 
darryl_co
Old
(Last edited by darryl_co; 6th July 2014 at 03:29 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 37
Join Date: Aug 2011
Default Manually selecting GSM frequency Band

Hi,
I own a Spice Mi 270 dual sim mobile Android version 2.2.The phone is rooted.
Is there anyway that I can manually select the 1800 MHz GSM band.The phone was working fine than one day any network working on the 1800 MHz band shows as no network (no service) but 900 MHz networks are working ok.This problem is in both the sim card slots.
How do I do GSM band selection Manually.or what is the reason the phone is not switching bands?
How to know whether its a hardware or software problem?
Switch between 2G GSM 900/1800 MHz band
Please Guide
 
Paget96
Old
#2  
Paget96's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 78
Posts: 334
Join Date: Oct 2013
Location: Krusevac
Quote:
Originally Posted by darryl_co View Post
Hi,
I own a Spice Mi 270 dual sim mobile Android version 2.2.The phone is rooted.
Is there anyway that I can manually select the 1800 MHz GSM band.The phone was working fine than one day any network working on the 1800 MHz band shows as no network (no service) but 900 MHz networks are working ok.This problem is in both the sim card slots.
How do I do GSM band selection Manually.or what is the reason the phone is not switching bands?
How to know whether its a hardware or software problem?
Please Guide
go to settings> mobile network setting> network mode and then select between GSM/WCDMA(Auto mode, GSM only, WCDMA only
Dont forget to hit thanks

My works:
ALL ROMs FOR GALAXY ACE PLUS
[ROM]Pagebread v1.0 ROM (2.3.6)
[COMPETITION]✪✪Ace Plus Benchmark✪✪
My devices:
LG L7 P700 - CURRENT
Samsung Galaxy Ace Plus S7500 - SOLD
Samsung Galaxy Mini S5570 - SOLD
 
darryl_co
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 37
Join Date: Aug 2011
Default Not GSM/WCDMA selection

Quote:
Originally Posted by Paget96 View Post
go to settings> mobile network setting> network mode and then select between GSM/WCDMA(Auto mode, GSM only, WCDMA only
The phone does not support 3G so this settings are not present.
I am not looking at a manual way of selecting 2g or 3g but switching on the 1800 MHz frequency GSM band.Somehow the automatic selection of sim network operator has stopped/failed
 
Paget96
Old
#4  
Paget96's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 78
Posts: 334
Join Date: Oct 2013
Location: Krusevac
Quote:
Originally Posted by darryl_co View Post
The phone does not support 3G so this settings are not present.
I am not looking at a manual way of selecting 2g or 3g but switching on the 1800 MHz frequency GSM band.Somehow the automatic selection of sim network operator has stopped/failed
you cant add this, this is phone hardwere :/
Dont forget to hit thanks

My works:
ALL ROMs FOR GALAXY ACE PLUS
[ROM]Pagebread v1.0 ROM (2.3.6)
[COMPETITION]✪✪Ace Plus Benchmark✪✪
My devices:
LG L7 P700 - CURRENT
Samsung Galaxy Ace Plus S7500 - SOLD
Samsung Galaxy Mini S5570 - SOLD
 
darryl_co
Old
(Last edited by darryl_co; 6th July 2014 at 04:19 PM.)
#5  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 37
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by Paget96 View Post
you cant add this, this is phone hardwere :/
I do not want to add.My phone does support 1800 GSM Cellular band but somehow it has got locked to 900 MHz GSM Cellular band
Tags
gsm band frequency, rooted device, spice mi 270
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes