Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,856 Members 45,607 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Play Store: Server error, Retry

Tip us?
 
FrankStealth
Old
(Last edited by FrankStealth; 4th July 2012 at 05:31 AM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 77
Join Date: Jun 2012
Default Play Store: Server error, Retry

a.s. i like to mess with system apps

So "all of the sudden" google play opens with a grey window stating server error with a button retry.

I tried the following:

1.Cleared cash, data, reboot.
Server error.
2. Let it run for a while as it auto updates.
Server error
3.Uninstalled, installed gp3.7.13.apk
Server error
4. Uninstalled, installed 3.5.19
Server error
5. Installed 3.7.13 back
Server error


In between somewhere the apps name was Market. Now its called Play Store again. Also some service called play store hygiene was running. Still server error. What else can i try?

It all worked well until it didnt. Ow except that for some apps ( that had the ability to install to sd card?) i had to unmount the sd card before installing, or else i wouldve got a message cannot install to usb storage or sd card. ICS problem?

I contacted google. Waiting for a reply...


@ikn0wagh0st ow yeah forgot to mention i am from germany. Haha maybe it is just a server error after all...



=========================
GT-i9100 ICS 4.0.3
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1341196381757.jpg
Views:	299
Size:	24.9 KB
ID:	1170412  
 
ikn0wagh0st
Old
#2  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 78
Join Date: Dec 2010
Any chance you are on the east coast? We have been having a lot of issues lately with due to the weather.
 
FrankStealth
Old
(Last edited by FrankStealth; 2nd July 2012 at 11:55 AM.)
#3  
Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 77
Join Date: Jun 2012
It still doesnt work! And its more than a day now!

I even tried this tool. http://viewoneworld.wordpress.com/20...ror-quick-fix/

Didnt try vpn tough, but i mean comon... it worked the other days. What could be wrong?
=========================
GT-i9100 ICS 4.0.3
 
FrankStealth
Old
(Last edited by FrankStealth; 2nd July 2012 at 04:15 PM.)
#4  
Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 77
Join Date: Jun 2012
I reflashed the rom now, and it still doesnt work! The app play store is still the same as before flashing though...
Also i tried the app talk and it also cant sign in!

But when i opened the internet browser i was automatically signed in with the default account.

Google did not reply to my emails (yet?).


Any suggestions?

=========================
GT-i9100 ICS 4.0.3
 
It_ler
Old
#5  
It_ler's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 14652
Posts: 7,866
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by FrankStealth View Post
I reflashed the rom now, and it still doesnt work! The app play store is still the same as before flashing though...
Also i tried the app talk and it also cant sign in!

But when i opened the internet browser i was automatically signed in with the default account.

Google did not reply to my emails (yet?).


Any suggestions?

=========================
GT-i9100 ICS 4.0.3
And your Google account is Ok?
Maybe you have to remove the Google account from your phone and re-create it again.

And no app is preventing Play store from accessing the internet?
(No firewall or filter app)

Play store is working fine ... and I am from Germany too.

Have you checked to access Play store from WLAN and/or mobile internet?
Maybe there is a difference?!
Phone: SGS5 (SM-G900F)
ROM: AllianceROM v4.1
Kernel: Stock XXU1ANE2 kernel
Recovery: PhilZ-touch recovery
If you have any question about or any issue with your SGS2, just ask in the New members friendly Q&A thread,
... for your SGS5, just ask in the Noob friendly Galaxy S5 All in one support thread.
If you need general help/assistance, please go to XDA Assist.
The Following User Says Thank You to It_ler For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
FrankStealth
Old
(Last edited by FrankStealth; 3rd July 2012 at 01:58 AM.)
#6  
Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 77
Join Date: Jun 2012
I tried both 3G and wifi. I double checked firewall configs and even disabled it to see if its working. I get the same server error message.

I went to /data/system and deleted accounts.db. Then i rebooted the phone, so the gmail account was no longer there... I started google play store and it was asking for an account. I closed it, went to settings and set up the deleted account again. Then i started google play store and guess what: server error. I feel frustrated.

Also i wrote google an email once and got a promt reply. This time they didnt reply yet.

=========================
GT-i9100 ICS 4.0.3
 
FrankStealth
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 77
Join Date: Jun 2012
New approach:

I uninstalled google play, then market and market updater from the phone completely and flashed it with the official sgs2 rom. Then opened the app now called Market, selected my service E-plus: server error. Now im pretty close in believing its some kind of server error after all. Hope itll sort itself out. I feel disconnected without google play.

=========================
GT-i9100 ICS 4.0.3
 
FrankStealth
Old
(Last edited by FrankStealth; 4th July 2012 at 05:29 AM.)
#8  
Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 77
Join Date: Jun 2012
SOLVED, by factory reset

For further information/trivia see:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1747079


==================
GT-i9100 ICS 4.0.3
 
danscxda
Old
#9  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 75
Join Date: Dec 2010
I solved this issue by doing the following.

1. under > apps > All selecting Google Play/Store and selecting "clear data". I did the same thing for Google App Framework.
2. Reboot
3. Under accounts I removed my gmail account and added it back.
4. Reboot
5. Win
The Following User Says Thank You to danscxda For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gbroon
Old
#10  
gbroon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 109
Posts: 449
Join Date: Apr 2011
I've had this a few times caused by the time being set wrong on the device. My old wildfire refused to auto sync time and periodically went completely wrong and a few times my tablet has ended up on the wrong time after flashing.

Manually setting time/date works.

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk 2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes