Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,880 Members 51,131 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] looking for a way to root HP Slate 21 (research)

Tip us?
 
hetzbh
Old
(Last edited by hetzbh; 21st January 2014 at 01:52 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 39
Join Date: Dec 2010
Default [Q] looking for a way to root HP Slate 21 (research)

EDIT: Fixed wrong Link.

Hi,

I just got the HP Slate 21 and naturally I'm looking for a way to root it

I found a way to unlock it (I wrote a post about it here)

But anything else that I tried to root it - failed.

I tried the TN7 and the shield way (with the fastboot boot img) - the slate immediately reboots to android and ignores the image. I tried SRSroot - not working at all.

It seems that HP is back-porting security patches from 4.3 and 4.4 back to their Android 4.2.2, so no matter what I do to root, it simply fails.

Any suggestion how can I root it? (it's based on Tegra 4).
 
Quiet_Wildcard
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by hetzbh View Post
Hi,

I just got the HP Slate 21 and naturally I'm looking for a way to root it

I found a way to unlock it (I wrote a post about it here)

But anything else that I tried to root it - failed.

I tried the TN7 and the shield way (with the fastboot boot img) - the slate immediately reboots to android and ignores the image. I tried SRSroot - not working at all.

It seems that HP is back-porting security patches from 4.3 and 4.4 back to their Android 4.2.2, so no matter what I do to root, it simply fails.

Any suggestion how can I root it? (it's based on Tegra 4).
'

Hi... I also wanted to know.
But I gave the slate to a family member and it isn't mine anymore.

I also experiment to get root access.
I can succesfully get ADB access to the device.
I read your blog. The only thing i didn't do is that i didn't use the command "fastboot oem unlock"

I didn't heard before of this option to unlock your device... and i'm still learning more and understanding about android devices how they exactly work and how it is secured the recovery image and how it is stored blablablablabla

I used the software in this forum:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2092349

But didn't unlock the bootloader.
If I did. Maybe than with that chinees software from http://www.shuame.com/ you can succesfully root the slate?
Or am I totally wrong here?
I'm unable to test anymore because as I wrote, I don't have the slate 21 anymore.

Also I want to know where you can download the official ROM builds? They aren't @ HP support site.

---------- Post added at 08:35 AM ---------- Previous post was at 08:23 AM ----------

Also I tried VROOT program with no luck as described here

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2422353

and here

http://forum.xda-developers.com/show...t#post47446354
 
hetzbh
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 39
Join Date: Dec 2010
The Slate 7 is based on Android 4.1.x and it's using a different chipset. The Slate-21 is using Tegra-4.
Also, it seems that HP rewrote the bootloader.

Last - this is HP, do you really think that they'll give any option to download the original ROM?
 
Quiet_Wildcard
Old
(Last edited by Quiet_Wildcard; 16th December 2013 at 02:52 AM.) Reason: Add link
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by hetzbh View Post
The Slate 7 is based on Android 4.1.x and it's using a different chipset. The Slate-21 is using Tegra-4.
Also, it seems that HP rewrote the bootloader.

Last - this is HP, do you really think that they'll give any option to download the original ROM?


For slate 7 I found

It's on HP support site.

I'm unable to post de hyperlink, because i didn't reach my 10 post quota...

The Recovery Rom should be inside isn't it?

[edit]As describe in the 3th line of this http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2422353 post you can download an update for the slate 7. Which fully restore your tablet, which is quite the same as an orginal rom isn't it?[/edit]
 
Quiet_Wildcard
Old
(Last edited by Quiet_Wildcard; 16th December 2013 at 05:47 AM.)
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2013
http://seasonofcode.com/posts/how-ro...g-process.html

I just read this article about routing.

1+1=2 for me

If you can unlock the bootloader it isn, t so hard anymore to unlock this HP slate 21 as i understand.
Just mount system map en change ro.secure ??
 
hetzbh
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 39
Join Date: Dec 2010
You cannot change the ro.secure unless your device is rooted, which still I didn't manage to root yet
 
arusiasotto
Old
#7  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 58
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by hetzbh View Post
You cannot change the ro.secure unless your device is rooted, which still I didn't manage to root yet
Room mate just got one of these, wanted me to root it. Jokes on him it seems...
 
xdaca
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 9
Posts: 17
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by hetzbh View Post
Hi,

I just got the HP Slate 21 and naturally I'm looking for a way to root it

I found a way to unlock it (I wrote a post about it *censored url* )

But anything else that I tried to root it - failed.

Any suggestion how can I root it? (it's based on Tegra 4).
Happy happy, joy, joy!

I managed to root my slate 21 using this recipe: *censored url* whiteboard.ping.se/Android/Rooting

(Unfortunately this forum tries very hard to insult me by disallowing urls and spamming me with retarded captchas )
 
hetzbh
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 39
Join Date: Dec 2010
Unfortunately, the part with the fastboot command simply ignores the boot image and it doesn't upload it so it's just rebooting to the standard android desktop. Did you upgrade your firmware since the time you purchased it? Which version of firmware do you have?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
xdaca
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 9
Posts: 17
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by hetzbh View Post
Unfortunately, the part with the fastboot command simply ignores the boot image and it doesn't upload it so it's just rebooting to the standard android desktop. Did you upgrade your firmware since the time you purchased it? Which version of firmware do you have?
Oh, indeed, I had the same problem. So I flashed it instead (with fastboot flash:raw) and then it worked.

I did upgrade the firmware to the latest version. Can't say the exact version as I am currently not at home.

HTH

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes