FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Stock Rom showing custom status

41 posts
Thanks Meter: 6
 
By HardlyRock, Member on 24th May 2014, 07:40 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Sir/Madam,
Recently I have installed a stock firmware for my samsung galaxy fame duos (GT-S6812). When I boot it in download mode it shows system status 'official' but when I check my device status it tells 'custom'. Please help me on this.
Thanks
 
 
24th May 2014, 07:43 PM |#2  
Ragkhuza's Avatar
Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by HardlyRock

Sir/Madam,
Recently I have installed a stock firmware for my samsung galaxy fame duos (GT-S6812). When I boot it in download mode it shows system status 'official' but when I check my device status it tells 'custom'. Please help me on this.
Thanks

So what's the issue?

Sent from my A706 using XDA Premium 4 mobile app
24th May 2014, 07:46 PM |#3  
HardlyRock's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by HardlyRock

Sir/Madam,
Recently I have installed a stock firmware for my samsung galaxy fame duos (GT-S6812). When I boot it in download mode it shows system status 'official' but when I check my device status it tells 'custom'. Please help me on this.
Thanks

Quote:
Originally Posted by Ragkhuza

So what's the issue?

Sent from my A706 using XDA Premium 4 mobile app

I want to make it again show OFFICIAL status again.
24th May 2014, 07:49 PM |#4  
Ragkhuza's Avatar
Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by HardlyRock

I want to make it again show OFFICIAL status again.

Maybe you flash an unclean Rom.
Try flashing a new one from trusted sources.

Sent from my A706 using XDA Premium 4 mobile app
24th May 2014, 07:57 PM |#5  
HardlyRock's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by Ragkhuza

Maybe you flash an unclean Rom.
Try flashing a new one from trusted sources.

Sent from my A706 using XDA Premium 4 mobile app

Thanks Sir,
For your instant suggestion
But sir in ODIN mode, it is saying that the system status OFFICIAL. Further more what should can I do?
Can you please link me some trustful source from where should I download firmware for my phone?
24th May 2014, 08:19 PM |#6  
Ragkhuza's Avatar
Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by HardlyRock

Sir/Madam,
Recently I have installed a stock firmware for my samsung galaxy fame duos (GT-S6812). When I boot it in download mode it shows system status 'official' but when I check my device status it tells 'custom'. Please help me on this.
Thanks

To be honest, no one can guarantee a 100% clean stock rom.
I've searched and did what I should but find no guaranteed stock rom for your device.
Also keep in mind that your lucky that's your only problem compare to others who bricked their Androids.
I suggest that you should be content with that as long as you don't meet any problem, don't you.Don't try to mess with your phone. You don't know how worst it could be!

Sent from my A706 using XDA Premium 4 mobile app
25th May 2014, 06:02 AM |#7  
HardlyRock's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Appreciated your efforts that you've have try to get it. I always will keep in my mind sir.

Thanks
25th May 2014, 02:36 PM |#8  
Member
Thanks Meter: 5
 
More
Happens to me also
Quote:
Originally Posted by HardlyRock

Sir/Madam,
Recently I have installed a stock firmware for my samsung galaxy fame duos (GT-S6812). When I boot it in download mode it shows system status 'official' but when I check my device status it tells 'custom'. Please help me on this.
Thanks


I had a similar issue as your that I reported here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2760252
(Don't know if that link will appear correctly in this post)
I've had my exchanged dcvice for 2 days and last night about 6:30 pm it suddenly acted up again... power key worldn't work, took a battery pull to restart, came on with an unlocked lock with the word "custom" under it, looking at device status in the settings showed "custom" not original, and phone would go to sleep and not wake up. The device new device had never been conected to any computer (I was still trying to understand what I had that caused the error in the first place. The battery was at about 58 percent when this happened. I did plug the phone into a charger (after a battery pull reset) and let the phone charge a bit... at about 65 percent battery I decided I would look at it at again and when I did it was back to original, a reboot did not display custom nor the open lock.
Sorry it doesn't help much but don't feel alone.
Tutor
25th May 2014, 03:24 PM |#9  
HardlyRock's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by CallMeTut

I had a similar issue as your that I reported here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2760252
(Don't know if that link will appear correctly in this post)
I've had my exchanged dcvice for 2 days and last night about 6:30 pm it suddenly acted up again... power key worldn't work, took a battery pull to restart, came on with an unlocked lock with the word "custom" under it, looking at device status in the settings showed "custom" not original, and phone would go to sleep and not wake up. The device new device had never been conected to any computer (I was still trying to understand what I had that caused the error in the first place. The battery was at about 58 percent when this happened. I did plug the phone into a charger (after a battery pull reset) and let the phone charge a bit... at about 65 percent battery I decided I would look at it at again and when I did it was back to original, a reboot did not display custom nor the open lock.
Sorry it doesn't help much but don't feel alone.
Tutor

Well, read the link you post but didn't understood the thing your phone undergone. How its status came back to original as I tried so much to back original but nothing works.

Sent from my GT-S6812 using XDA Premium 4 mobile app
Last edited by HardlyRock; 25th May 2014 at 04:20 PM.
26th May 2014, 08:57 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by HardlyRock

Well, read the link you post but didn't understood the thing your phone undergone. How its status came back to original as I tried so much to back original but nothing works.

Sent from my GT-S6812 using XDA Premium 4 mobile app

It seems to be the microSD card that I was using is/was causing the problem. I removed the micro card and it (the device) went back to normal... I put the SD card back in and it again went into that unlocked icon on boot and custom status. I went and bought a new card and placed it into the device and haven't seen the strange behavior again as of yet.
30th August 2014, 03:58 PM |#11  
bhkparmar's Avatar
Member
Flag Kadi-Mahesana
Thanks Meter: 6
 
More
I am also Facing this problem on my Samsung galaxy fame mobile
if u hav idea any about this tell me now?

Sent from my GT-S6812 using XDA Free mobile app
Last edited by bhkparmar; 28th September 2014 at 07:19 AM.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes