What Do You Do with All of Your Old Photos?

Smartphone cameras have advanced so tremendously over the past few years that they have … more

Diving into the April 2015 Material Design Update

Before the release of Android 5.0 Lollipop, the Holo Design guidelines served as the … more

New Cyanogen Partnerships Bring Privacy Concerns

New Privacy concerns have emerged regarding Cyanogen’s latest announcements, … more

PSA: Google Play Services Wakelock Affects Many 5.x ROMs

Wakelocks are the bane of the battery conscious, and this wakelock bug has been … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] What could go wrong? (Custom ROMs)

7th July 2014, 02:27 AM |#1  
OP Junior Member
Flag Buenos Aires
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
My device has no ROMs out there, it is the GT-S7562L, there's ROMs for the GT-S7562 (even some people here in XDA are developing CM11 for this phone, but not mine :P) but not mine for some reason, their only difference is the network frequencies. What could go wrong if i flashed a ROM for the S7562? Could my phone get bricked? Would something go wring with the network, and if so, does it have a solution? If something DOES go wrong, is it simply solved by restoring a previous backup? Thanks a lot!
 
 
7th July 2014, 06:55 AM |#2  
Zeuscluts's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,961
 
1,885 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by poch98

My device has no ROMs out there, it is the GT-S7562L, there's ROMs for the GT-S7562 (even some people here in XDA are developing CM11 for this phone, but not mine :P) but not mine for some reason, their only difference is the network frequencies. What could go wrong if i flashed a ROM for the S7562? Could my phone get bricked? Would something go wring with the network, and if so, does it have a solution? If something DOES go wrong, is it simply solved by restoring a previous backup? Thanks a lot!

Okk .
First of all try not to flash other models rom on your device.
If you are lucky it will only softbrick, bootloop or such.
If by chance you are unlucky dont blame xda.
Hardbrick might cause you a great problem.
Sometime some problems cannot be solved even after restoration of your old files.

Further I wont stop you, just want you not to get trouble.

*********----------**********
Instead just try to root your phone.
Install xposed framework on your stock rom & modify it as per your convince using different combinations of xposed modules.

Thankyou,
Zeuscluts

Hit thanks if I helped you.
7th July 2014, 06:59 AM |#3  
KkdGab's Avatar
Senior Member
Flag Auckland
Thanks Meter: 51
 
266 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
The worst that could happen is bootloop, again I am not sure, but I have flashed a rom for the y210-0151 when my model is the y210-0100. Try porting it to ur device
7th July 2014, 01:50 PM |#4  
OP Junior Member
Flag Buenos Aires
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:
Originally Posted by Zeuscluts

Okk .
First of all try not to flash other models rom on your device.
If you are lucky it will only softbrick, bootloop or such.
If by chance you are unlucky dont blame xda.
Hardbrick might cause you a great problem.
Sometime some problems cannot be solved even after restoration of your old files.

Further I wont stop you, just want you not to get trouble.

*********----------**********
Instead just try to root your phone.
Install xposed framework on your stock rom & modify it as per your convince using different combinations of xposed modules.

Thankyou,
Zeuscluts

Hit thanks if I helped you.

Thanks for responding. I'll try it out
7th July 2014, 03:15 PM |#5  
Zeuscluts's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,961
 
1,885 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by poch98

Thanks for responding. I'll try it out

If you need anyhelp.
Just mention me.

Hit Thanks if I helped you .
7th July 2014, 11:05 PM |#6  
OP Junior Member
Flag Buenos Aires
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:
Originally Posted by KkdGab

The worst that could happen is bootloop, again I am not sure, but I have flashed a rom for the y210-0151 when my model is the y210-0100. Try porting it to ur device

How do you port a ROM (yes, I know little to nothing about technical stuff in phones). Also, what was the difference between the y210-0151 and the y210-0100, was it also the network frequencies?
12th July 2014, 07:00 AM |#7  
Zeuscluts's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,961
 
1,885 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by poch98

How do you port a ROM (yes, I know little to nothing about technical stuff in phones). Also, what was the difference between the y210-0151 and the y210-0100, was it also the network frequencies?

Like there are many tutorials for ut.
All you need to make some precautions while porting.

As for the network frequencies you saying try not to sway modems of the host you porting rom to your device also be precauted with kernel it bootloop, sometime hard brick also.

Regards,
Zeuscluts- Gfxbandits

Hit Thanks Button If I Helped you anyhow!![emoji6][emoji6]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes