Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

ATT Galaxy Note 2 SGH-I317 charging issue after flashing custom rom

OP attitude_17

9th July 2014, 06:52 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
I installed TWRP 2.7 on my ATT galaxy note 2 SGH-I317 and flash with custom rom. Now I am having charging issues with my phone.

1. When my phone is off and charger is connected to the phone, phone does not charge. I can only see gray battery image with processing icon.

2. When my phone is on, my battery does not charge when connected to charger (Charge % stays the same or decreased even after hours of charging). I need to take out my battery and put back in before charging my phone (By doing this phone charges normally).

I check my charging port. It is working fine.

Help!!
9th July 2014, 07:08 PM   |  #2  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,646
 
12,250 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hi there!

I suggest going back to stock and seeing if its fine....here is a guide,

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2275844

Or simply try another ROM.

If its the same on stock....its likely hardware. Charger or cable or something.

Hopefully another ROM or stock will fix it. 👍
The Following User Says Thank You to Darth For This Useful Post: [ View ]
10th July 2014, 06:28 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by KJ

Hi there!

I suggest going back to stock and seeing if its fine....here is a guide,

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2275844

Or simply try another ROM.

If its the same on stock....its likely hardware. Charger or cable or something.

Hopefully another ROM or stock will fix it. 👍

I followed steps given in the tutorial

It fixed one of the problem.
Now if the phone is up and running, it charges normally.

One issue is still there: When my phone is off and charger is connected to the phone, phone does not charge. I can only see gray battery image with processing icon.
10th July 2014, 07:38 PM   |  #4  
HashyCode's Avatar
Recognized Contributor
Flag Cheras
Thanks Meter: 2,154
 
950 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by attitude_17

I followed steps given in the tutorial

It fixed one of the problem.
Now if the phone is up and running, it charges normally.

One issue is still there: When my phone is off and charger is connected to the phone, phone does not charge. I can only see gray battery image with processing icon.

Might can be 2 problems, battery or either charger.

Did you wipe data/cache? If not try it out
The Following User Says Thank You to HashyCode For This Useful Post: [ View ]
10th July 2014, 09:40 PM   |  #5  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,646
 
12,250 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
I'm glad one problem is solved.....as for the other one, you will have to ask in your device sections Q&A forum....here....

>*AT&T Samsung Galaxy Note II*>*AT&T Galaxy Note II Q&A, Help & Troubleshooting
The Following User Says Thank You to Darth For This Useful Post: [ View ]
11th July 2014, 04:40 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by HashyCode

Might can be 2 problems, battery or either charger.

Did you wipe data/cache? If not try it out

Yes, I wiped data and cache while installing new os

I don't think it is an issue with battery or charger, because phone charges normally when it is on.
11th July 2014, 04:45 PM   |  #7  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,646
 
12,250 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
You will need to ask about this in the thread I linked above.

The Following User Says Thank You to Darth For This Useful Post: [ View ]
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes