Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

HTC Titan 2 - Bad Bootloader? Need Data :(

OP samzdaman

6th August 2014, 01:20 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
My battery on my HTC Titan 2 was driving me nuts so I purchased one on Amazon. I tried to change it and all of a sudden, phone wouldn't turn on (but showed the red light that it was charging). Thought it was because of a drained battery and just let it sit for a couple hours. Nothing... I put in my old battery... nothing.

I've been searching for the last couple hours and I'm assuming my bootloader went bad? I can get to the reset by volume down+up+power, but I have some really sentimental pictures that I didn't back up (I know, I know).

Is there any solution to this? I was thinking of trying to flash it, but all I read is that I'll lose the data. Figured I would ask... I won't re-flash it. I don't care about the phone, I just want the damn pictures. Something I told myself I would do last week and never backed up. FML.
Last edited by vanessaem; 8th August 2014 at 05:05 AM.
6th August 2014, 01:54 PM   |  #2  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,848
 
13,336 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hi,

Sounds to me that the new battery fried something. If it won't even power up, you might be out of luck.

You will need to ask in the Titan section for help, here....

> HTC Titan > Titan General

Good luck!
6th August 2014, 04:38 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
I can get to the bootloader -- the red light turns on showing that it's charging I think, but that's it. When I found out about volume down+volume up+power I was able to get into the bootloader menu, but don't want to factory reset -- I need the data.
6th August 2014, 05:05 PM   |  #4  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,848
 
13,336 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by samzdaman

I can get to the bootloader -- the red light turns on showing that it's charging I think, but that's it. When I found out about volume down+volume up+power I was able to get into the bootloader menu, but don't want to factory reset -- I need the data.

Sounds good. Hopefully you will find help in the Titan section. 👌
6th August 2014, 08:08 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by KJ

Sounds good. Hopefully you will find help in the Titan section. 👌

Thank you -- will try to post a couple more times so I can post in there
6th August 2014, 08:14 PM   |  #6  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,848
 
13,336 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
It's a general section. You should have no trouble posting there.
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes