Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Closed

Purchased 3 Android Tablets from Amazon... need help!

OP Hyflex

1st September 2014, 03:25 PM   |  #1  
Hyflex's Avatar
OP Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 42
 
398 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Hi Guys,

I purchased 3 tablets over the last year and they were all supposedly "NATPC X210" tablets from the link: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AKYZ6R

Tablet 1 and Tablet 2 look identical in terms of physical appearance, tablet 3 looks nearly identical with the exception of it only has 1 MicroUSB port where as the other two tablets have 2 MicroUSB ports.

I've been looking around I've managed to work out that Tablet 3 appears to be a Crypto Novapad S104. Firstly, I could do with some help properly identifying the tablets because they definitely aren't all NATPC X210 tablets.

TABLET 1 and 2 Downsides:
- Both tablets came WITHOUT root (I want root!)
- Both tablets came with different firmwares so there is no consistency between them.
- Both tablets have issues finding certain apps on the Play Store...
- Both tablets have different pre-installed apps
- Both tablets have different appearances (See: http://i.imgur.com/eckPZpJ.jpg)
- Both tablets have different soft-key layouts. (See: http://i.imgur.com/eckPZpJ.jpg)
- Both tablets have an update checker but the update checker fails to work.
- Both tablets show the mobile signal signal strength as no signal (the tablet doesn't have any phone support so it should be disabled. (See: http://i.imgur.com/eckPZpJ.jpg)
- Both tablets have an ugly looking options drop down (top right) (wrong dpi or something) (See: http://i.imgur.com/eckPZpJ.jpg)

TABLET 1 and 2 Ups:
- Has two MicroUSB ports

Tablet 3 Downsides:
- Has one MicroUSB port.
- Has no update checker.

Tablet 3 Ups:
- Comes with root (However, I contacted CryptoTablets and they said that they don't come with root, he might have got it wrong I don't know.)
- Can access all of the apps on the Android store (as far as I can find)
- Has Ethernet support in Settings. (See: http://imgur.com/Bqz4Mdh)
- Has a much more refined UI with the dpi's set correctly.(top right looks much better) (See: http://imgur.com/Bqz4Mdh)
- Has a better softkey layout (See: http://imgur.com/Bqz4Mdh)
- Has a no mobile network signal, disabled because it doesn't support phone networks. (See: http://imgur.com/Bqz4Mdh)

I e-mailed CryptoTablets to try and get the firmware zipfile from them so that I could flash the same ROM that's on Tablet 3 onto Tablet 1 and Tablet 2 but they said "Our tablets are not rooted and any updates are performed in our service center, You need to send the device to us." which is obviously not acceptable for me :/

Secondly I want them all to have the same ROM on them WITH root... does anyone know if there are any custom ROMS out there that could be used?

I could really do with some help with them :/
1st September 2014, 06:20 PM   |  #2  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,872
 
13,383 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hi,

I suggest you ask here for help,


> Android Development and Hacking > Android Q&A, Help & Troubleshooting

And unless they are indeed the same models... If there are roms, you won't be able to use the same rom. You need to only flash roms made for each specific device, or you could be in real trouble.

Good luck!
2nd September 2014, 10:32 AM   |  #3  
Hyflex's Avatar
OP Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 42
 
398 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by KJ

Hi,

I suggest you ask here for help,


> Android Development and Hacking > Android Q&A, Help & Troubleshooting

And unless they are indeed the same models... If there are roms, you won't be able to use the same rom. You need to only flash roms made for each specific device, or you could be in real trouble.

Good luck!

Aestheticallly they look pretty identical and they supposedly have the same processor, ram...etc. How can I 100% correctly check the processor and stuff?
2nd September 2014, 12:33 PM   |  #4  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,872
 
13,383 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by Hyflex

Aestheticallly they look pretty identical and they supposedly have the same processor, ram...etc. How can I 100% correctly check the processor and stuff?

You need to ask in the link I gave. We only point the way here. 👍
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes