Post Reply

60 fps video recording?

OP maxpower7

6th December 2013, 01:55 AM   |  #1  
maxpower7's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 531
 
1,295 posts
Join Date:Joined: May 2011
Maybe this is just my imagination, but 1080p video recording on 4.4.1 seems to be smoother than 4.4 by an order of magnitude. It's darker than before, but If I'm not mistaken, it appears to be recording at 60 fps (which is a feature of the Snapdragon 800). Really cool and interesting.
6th December 2013, 01:59 AM   |  #2  
Jimlarck's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,311
 
2,922 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by maxpower7

Maybe this is just my imagination, but 1080p video recording on 4.4.1 seems to be smoother than 4.4 by an order of magnitude. It's darker than before, but If I'm not mistaken, it appears to be recording at 60 fps (which is a feature of the Snapdragon 800). Really cool and interesting.

That's odd, I thought the Nexus 5 didn't support 60FPS @ 1080p
6th December 2013, 02:04 AM   |  #3  
maxpower7's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 531
 
1,295 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by Jimlarck

That's odd, I thought the Nexus 5 didn't support 60FPS @ 1080p

I haven't looked at the EXIF data so I could be wrong, but give it a shot - it's waaaay smoother than before the update. This phone has a SOC that supports 1080px60 recording, so it's not outside of the realm of possibility.
6th December 2013, 02:23 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 45
 
572 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
My video recording seems broke now,. Pressing the red button doesnt do anything within the camera app any ideas? Cleared cache dalvik and camera app data. Photos are working fine however

Sent from my Nexus 7 using xda premium
6th December 2013, 02:29 AM   |  #5  
bloot's Avatar
Senior Member
Barcelona
Thanks Meter: 147
 
393 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Video recording remains 1080p@30fps. It's been improved so it doesn't drop frames as it did before the update.
The Following User Says Thank You to bloot For This Useful Post: [ View ]
6th December 2013, 02:42 AM   |  #6  
maxpower7's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 531
 
1,295 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by bloot

Video recording remains 1080p@30fps. It's been improved so it doesn't drop frames as it did before the update.

Is there a way we can verify the framerate on-device? It looks smoother than 30fps to me.
6th December 2013, 04:19 AM   |  #7  
jjrudey's Avatar
Member
Flag Buffalo
Thanks Meter: 6
 
45 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by emerica243

My video recording seems broke now,. Pressing the red button doesnt do anything within the camera app any ideas? Cleared cache dalvik and camera app data. Photos are working fine however

Sent from my Nexus 7 using xda premium

I have the same probem. So it's not just you.
6th December 2013, 04:29 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
931 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by maxpower7

Is there a way we can verify the framerate on-device? It looks smoother than 30fps to me.

Install MX player, play video in MX player, during playback go to menu button on the top right. Click tools then properties or details then in the pop up click more

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
6th December 2013, 04:32 AM   |  #9  
maxpower7's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 531
 
1,295 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by psychoace

Install MX player, play video in MX player, during playback go to menu button on the top right. Click tools then properties or details then in the pop up click more

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

"Unsupported Android version"
6th December 2013, 04:37 AM   |  #10  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 278
 
1,656 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by emerica243

My video recording seems broke now,. Pressing the red button doesnt do anything within the camera app any ideas? Cleared cache dalvik and camera app data. Photos are working fine however

Sent from my Nexus 7 using xda premium

Make sure you're on a stock 4.4.1 kernel. I was on Franco r17 and had this happen also.

The Following User Says Thank You to RussianBear For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 General by ThreadRank