Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Nexus 5 high/crazy/abnormal clock speeds

OP driftshadows

18th February 2014, 06:06 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
I'm curious to see what kind of speeds you guys are running you snapdragon 800 with voltage myself i managed to get to 2880 ghz running stock voltages and my cpu bin is PVS 0 has anyone managed to get to 3.0 GHZ or maybe even further post your speeds and voltage below
18th February 2014, 06:18 AM   |  #2  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,794
 
27,351 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
voltages are default trinity kernel, pvs 3, speed is obvious..




18th February 2014, 07:19 AM   |  #3  
aooga's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 931
 
3,139 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by simms22

voltages are default trinity kernel, pvs 3, speed is obvious..

How's battery? 1 hr screen time?
18th February 2014, 08:01 AM   |  #4  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,794
 
27,351 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by aooga

How's battery? 1 hr screen time?

lol, at that cpu speed, you are not allowed consider battery life! but i do use 2880/300 occasionally for a daily. ill see 4-4.5h sot normally with 2880/300. you have to remember, it doesnt stay at 2880mhz, itll only go there if it needs to.
The Following User Says Thank You to simms22 For This Useful Post: [ View ]
18th February 2014, 05:30 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by simms22

lol, at that cpu speed, you are not allowed consider battery life! but i do use 2880/300 occasionally for a daily. ill see 4-4.5h sot normally with 2880/300. you have to remember, it doesnt stay at 2880mhz, itll only go there if it needs to.

really? i dont see that much sot on stock speed i only get about 3.5hr sot max and thats with light usage
18th February 2014, 11:15 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 373
 
1,522 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by driftshadows

really? i dont see that much sot on stock speed i only get about 3.5hr sot max and thats with light usage

I regularly see 5-6 hours SoT on everything stock. Check the battery results thread as many are getting 7-8 with under clocking.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
19th February 2014, 01:02 AM   |  #7  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,794
 
27,351 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by driftshadows

really? i dont see that much sot on stock speed i only get about 3.5hr sot max and thats with light usage

at stock speeds i usually see between 5 and 6 hours sot with heavy usage, on lte 100% of the time(no wifi). ill normally kill my battery in 7-12 hours, but that because im always using the phone. i dont let it lay around sleeping for hours.
19th February 2014, 06:04 AM   |  #8  
aooga's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 931
 
3,139 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by simms22

you have to remember, it doesnt stay at 2880mhz, itll only go there if it needs to.

Yeah, I was talking about your screenshot where it said both the min/max were 3000. You get pretty good battery out of this phone with 2880. I get about 3 hours on 1700, but thats for a different thread.
19th February 2014, 07:07 AM   |  #9  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,794
 
27,351 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by aooga

Yeah, I was talking about your screenshot where it said both the min/max were 3000. You get pretty good battery out of this phone with 2880. I get about 3 hours on 1700, but thats for a different thread.

i put it to 3014/3014 to makes sure and to show that it was actually running at 3014mhz. id be affraid to guess the battery life
19th February 2014, 09:11 AM   |  #10  
Gormsen's Avatar
Senior Member
Flag Aarhus
Thanks Meter: 303
 
603 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by simms22

i put it to 3014/3014 to makes sure and to show that it was actually running at 3014mhz. id be affraid to guess the battery life

What voltages do you run 3014 MHz at? You said stock voltages, but could you look those up for me? I've been able to run Franco at 2880, but at 3014 I get reboots

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes