Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,798 Members 49,337 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

All sensors not working! - FIX - Nexus 5

Tip us?
 
paperWastage
Old
#41  
Senior Member
Thanks Meter 361
Posts: 744
Join Date: Mar 2009
Location: NJ
Quote:
Originally Posted by Jonathanlc2005 View Post
So what is this thread for then

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
if you look at the android section, there is a HTC sense6 ROM port

the first version of that ROM port broke the sensors on the nexus 5. this thread is to point out how to fix it (useful if someone else broke their sensors in a different way as well)

the current port doesn't break it anymore (AFAIK)
Current Device:
Oppo Find 5 - experimental kernel
 
atishey23
Old
#42  
atishey23's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 139
Posts: 1,538
Join Date: Apr 2012
Location: You are looking at it
Which app is used in the OP to show the sensors?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Phone: Lg Google Nexus 5--> D-821
Android Version:4.4.2
ROM:Many
Kernel version: N/A
Baseband version:M8974A
Build number:KOT49H


BBM PIN - 76661999
FEEL FREE TO SEND A INVITE
 
neriamarillo
Old
#43  
neriamarillo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 564
Posts: 749
Join Date: May 2013
Location: Miami, FL
Quote:
Originally Posted by atishey23 View Post
Which app is used in the OP to show the sensors?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
https://play.google.com/store/apps/d...droidsensorbox
The Following User Says Thank You to neriamarillo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
cile381
Old
#44  
cile381's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1130
Posts: 338
Join Date: Feb 2008

 
DONATE TO ME
The sense port is not the only way to break the sensors .... If you look on the internet there are many others who have not heard about of this port and have broken sensors...
Nexus 5
G2
 
cile381
Old
#45  
cile381's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1130
Posts: 338
Join Date: Feb 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by paperWastage View Post
if you look at the android section, there is a HTC sense6 ROM port

the first version of that ROM port broke the sensors on the nexus 5. this thread is to point out how to fix it (useful if someone else broke their sensors in a different way as well)

the current port doesn't break it anymore (AFAIK)
The sense port is not the only way to break the sensors .... If you look on the internet there are many others who have not heard about of this port and have broken sensors...
Nexus 5
G2
 
sewer56lol
Old
#46  
sewer56lol's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 535
Posts: 1,504
Join Date: Jun 2012
Location: 54.5970 N, 5.9300 W
Quote:
Originally Posted by cile381 View Post
The sense port is not the only way to break the sensors .... If you look on the internet there are many others who have not heard about of this port and have broken sensors...
It's true, that occurred to me when Porting the Xperia Stock ROM, before the Sense Port even existed.
After a while of testing (and actually getting to the boot animation) I have rebooted at one point into another ROM via multiROM/Multibooting and noticed that my rotation didn't work and then all the sensors.

Back then I searched the web trying to look for a solution or answer but couldn't find anything on it so I returned it via Warranty assuming it was a hardware fault (got it two weeks after).

During these 2 weeks the Sense port was first released and the fix for sensors came just before I got the device back. (Interestingly enough at LG factory they replaced my main PCB of the phone)

I also heard reports of people losing their sensors even after a stock OTA update somehow but can't confirm legitimate.

However don't ask for the ROM, during the two weeks I didn't have the Device I've had scrapped it.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Tags
accelerometer, compas, gyroscope, nexus 5 sensor fix
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes