Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] 2G not working 3G/4G working

OP kridan

9th January 2014, 09:57 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Bougt a Nexus 5 32GB D821 in December in England on holiday. When i came back to Norway the 3g/4g network worked fine but I dont get any signal when i switch to 2G.

I live on the coast so sometimes I lose 3G signals and then I have no signals at all.
I have testet the sim card on my old S3 and there it works fine. Since i bought it in England I have no warrenty and no one will fix my phone.
Is it an hardware problem or software problem?
9th January 2014, 10:07 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 150
 
1,115 posts
Join Date:Joined: May 2009
More
Quote:
Originally Posted by kridan

Bougt a Nexus 5 32GB D821 in December in England on holiday. When i came back to Norway the 3g/4g network worked fine but I dont get any signal when i switch to 2G.

I live on the coast so sometimes I lose 3G signals and then I have no signals at all.
I have testet the sim card on my old S3 and there it works fine. Since i bought it in England I have no warrenty and no one will fix my phone.
Is it an hardware problem or software problem?

I have my N5 2 days now and I experienced simular issues.
The 4G symbol would come up but when that leaves, probably due to almost no signal, no 3G, edge etc.
I solved mine by switching it to setting - more - mobile networks - preferred network type ---> 3G ... so far so good.

I also had issues with my wifi on my Asus RT-N66U unit. It would be connected but no wifi at all. reconnect and it would work for a couple of minutes too.
I reflashed the firmware of a couple of months ago and no more issues.

Please let us know if it works for you too so we can help others!
10th January 2014, 09:47 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by lukesan

I have my N5 2 days now and I experienced simular issues.
The 4G symbol would come up but when that leaves, probably due to almost no signal, no 3G, edge etc.
I solved mine by switching it to setting - more - mobile networks - preferred network type ---> 3G ... so far so good.

I also had issues with my wifi on my Asus RT-N66U unit. It would be connected but no wifi at all. reconnect and it would work for a couple of minutes too.
I reflashed the firmware of a couple of months ago and no more issues.

Please let us know if it works for you too so we can help others!

I have testet with prefered 3G and also only 2G. When I choose 2G only I got no network at all. Some people think it is a motherboard problem.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes