Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,353 Members 40,171 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

can access phone in PTP but not MTP

Tip us?
 
Caniv
Old
(Last edited by Caniv; 6th January 2014 at 07:13 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 150
Join Date: Dec 2012
Default can access phone in PTP but not MTP

hey guys
not really sure what the hell is wrong

i finished rooting an unlocking my pohne with WugFresh - and obviously doing the first driver steps means my drivers are functional.

when i connect my phone to my pc (win7) nothing comes up while its on MTP, first time i chose MTP it installed drivers but there is no popup window on my PC to choose an action, nor can i see the phones SD on my computer.
if i switch to camera mode (PTP) i instnatly get the Autoplay menu and can access two folders DCIM and Pictures.

i tried:
doing the initial installation (and uninstallation) of drivers in WUG a few times
turning MTP/PTP on off
turning usb debut on/off
plugging to another pc - WORKED INSTANTLY

so why wont my dumb PC be able to do this?
 
Ajaykumar21066
Old
#2  
Ajaykumar21066's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 241
Join Date: Dec 2012
Location: PUNE

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Caniv View Post
hey guys
not really sure what the hell is wrong

i finished rooting an unlocking my pohne with WugFresh - and obviously doing the first driver steps means my drivers are functional.

when i connect my phone to my pc (win7) nothing comes up while its on MTP, first time i chose MTP it installed drivers but there is no popup window on my PC to choose an action, nor can i see the phones SD on my computer.
if i switch to camera mode (PTP) i instnatly get the Autoplay menu and can access two folders DCIM and Pictures.

help!

i also did the first steps in WUG like 10 times.
Buddy , check if USB debugging mode is active
 
Caniv
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 150
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by Ajaykumar21066 View Post
Buddy , check if USB debugging mode is active
sorry forgot to mention, its off, i even tried turning it on and off also MTP..
no dice.
 
Ajaykumar21066
Old
#4  
Ajaykumar21066's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 241
Join Date: Dec 2012
Location: PUNE

 
DONATE TO ME
Keep it on an then try , may one restart will help but keep debugging on
 
rootSU
Old
#5  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,277
Posts: 22,338
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
Try manually uninstalling the drivers from device manager and reboot both phone and computer. Connect in ptp then switch to mtp

-----------------------
Sent via tapatalk.

I do NOT reply to support queries over PM. Please keep support queries to the Q&A section, so that others may benefit
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
 
Caniv
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 150
Join Date: Dec 2012
wow im not sure why but this did it:

connected to PC (AGAIN) with MTP and PTP and DEBUT off

turned on debug and removed driver from device manager
turned off debug

turned on MTP and removed driver
turned off MTP

turned on PTP and removed driver
turned off PTP

and then i activated to install drivers (and after install deactivated) in this order
PTP
MTP
DEBUG

now all is installed and working

no idea why.

ty!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes